Skip to main content

10.000 mensen demonstreren tegen coronabeleid in Amsterdam

05/09/2021
demonstreren coronabeleid
Beeld: Complex NL

Vandaag verzamelden circa 10.000 mensen zich in Amsterdam om te demonstreren tegen het coronabeleid. Er was al veel kritiek op het coronabeleid van de regering, maar sinds de drukte bij de Grand Prix in Zandvoort, lijken burgers er helemaal klaar mee te zijn. Veel burgers vinden het onbegrijpelijk dat de evenementindustrie al langer dan een jaar op slot zit, terwijl Formule 1 wedstrijden met duizenden bezoekers wel toegestaan zijn.

De gemeente heeft burgers gevraagd niet meer naar De Dam te komen vanwege de extreme drukte. Het ziet er echter niet naar uit dat dit verzoek veel zin heeft, aangezien er nog steeds mensen onderweg zijn om te demonstreren tegen het coronabeleid. Daarnaast zijn er maar liefst zestig organisaties deelnemen aan het protest. Ook politieke partijen zoals Forum voor Democratie zijn aanwezig. De demonstranten zullen een mars van zeven kilometer afleggen door Amsterdam.

Er zijn agenten aanwezig bij de demonstratie, maar er wordt niet gehandhaafd op het naleven van de anderhalve meter regel. De politie stelt ook dat er nog geen indicatie is dat het protest zal leiden tot openbare ordeverstoring. Op Twitter zijn de hashtags #DeTeringmetdeRegering en #5SeptemberAmsterdam al de hele dag trending. Bekijk hieronder een video van de demonstranten.

Leave a Reply