Skip to main content

21 Savage beschuldigd van drugs- en wapenbezit in verband met ICE-zaak

25/09/2021
21 Savage tijdens een concert

Eerder deze week gaf 21 Savage zichzelf aan bij het DeKalb County Sheriff’s Office, waar hij werd beschuldigd van wapen- en drugsbezit. Dit in verband met zijn ICE-arrestatie in februari 2019. Hij werd later diezelfde dag op borgtocht vrijgelaten. Notities met betrekking tot het arrestatiebevel beweren dat de overtredingen plaatsvonden op 2 februari 2019. De dag voordat 21 Savage door ICE-functionarissen in hechtenis werd genomen. 

“Het bevel lijkt te zijn aangevraagd in opdracht van ICE aan de vooravond van een hoorzitting van de immigratierechtbank in de deportatieprocedure van dhr. Joseph. En is gebaseerd op gebeurtenissen die plaatsvonden op de avond dat ICE dhr. Joseph arresteerde. Meer dan 2 en een half jaar geleden.”

Charles Kuck – advocaat van 21 Savage

Autoriteiten beweren dat de rapper tijdens de arrestatie in 2019 codeïne uit zijn auto heeft gegooid en dat er een pistool in het voertuig is gevonden. De regering heeft geprobeerd 21 Savage uit te zetten. Dit omdat hij op 7-jarige leeftijd vanuit het VK naar het land kwam en zijn visum te lang had overschreden. 21 Savage is al die tijd wel bezig geweest met de verlenging van zijn visum, maar zonder succes. 

Op dit moment is de immigratiezaak van 21 Savage nog in behandeling. De rapper mag door het land reizen, maar mag de Verenigde Staten pas verlaten als de zaak is opgelost. Op het moment van zijn arrestatie in februari 2019 werd ICE zwaar bekritiseerd vanwege een verklaring die zijn publieke persona ‘nep’ noemde.

Leave a Reply