Skip to main content

5 dingen die je niet wist over Max Verstappen

13/12/2021

Nadat we eerder dit jaar op ons bek gingen op het EK-voetbal, leek het bijna alsof we weer een zure nederlaag op een groot internationaal sport toernooi zouden moeten slikken. Toch deed Max Verstappen iets wat hij zelf niet eens verwachte en haalde hij tijdens de laatste ronde toch nog zijn tegenstander in, waardoor hij officieel wereldkampioen Formule 1 is. De race heeft iedereen wel gezien en dat hij wereldkampioen is weet iedereen nu wel; dit zijn vijf dingen die je NIET wist over “onze” Max.

Hij is geboren en getogen in België

Voor veel nieuwe fans is dit misschien al een opmerkelijk feitje: hij is eigenlijk officieel een Belg! Hoewel zijn vader Nederlands is en zijn moeder Belgisch, heeft hij tot zijn achttiende alleen een Belgische ID gehad. Geen zorgen, gelukkig heeft hij zichzelf altijd meer Nederlands gevoeld dan Belgisch.

Ook zijn vriendin heeft roots in de sport

Na de ontknoping van het wereldkampioenschap vroegen veel mensen zich af wie zijn vriendin was. De beeldschone Kelly Piquet is namelijk een Braziliaans-Nederlandse model. Ze houdt zich vooral bezig met internationaal modellenwerk, net als haar moeder Sylvia Tamsma. Haar vader is echter een bekende voor de echte Formule 1 fans; het is namelijk de Braziliaanse legende, Nelson Piquet.

Hij had geen rijbewijs toen hij begon met rijden

Zoals veel mensen weten, is Max Verstappen letterlijk geboren om te rijden. Zijn vader, Jos Verstappen, was namelijk al een F1-coureur die Max vanaf jongs af aan aan het pushen was om te excelleren. Toen hij zestien werd, tekende hij bij het ToroRosso (nu bekend als AlphaTauri) team. Zijn officiële F1-debuut was een jaar later, op zijn zeventiende. Zelfs hier had hij nog geen rijbewijs. “Mijn rij-instructeur was heel streng, maar dat was ook goed”, vertelde Max. Er is zelfs een regel vernoemd naar hem; vanaf heden moeten coureurs 18 jaar of ouder zijn. Dit heet de ‘Verstappen Rule’.

Hij behoort tot de beste FIFA spelers ter wereld

Het lijkt een beetje surrealistisch voor een topsporter als Verstappen om naast het trainen de tijd te vinden om tot de top 100 FIFA-spelers te horen. Het is echter keiharde realiteit – onder de naam ‘crgboy007’ stond hij in 2019 op nummer 21 van de wereld op het populaire voetbalspel. Volgens de Red Bull Racing Boss speelt hij zelfs tijdens de GP-weekenden makkelijk 14 uur FIFA.

Hij moest ooit zijn foto googlen om ergens binnen te komen

Geloof het of niet, maar zelfs Max Verstappen moest in 2018 tijdens een race in Singapore zichzelf Googlen om te laten zien dat hij het was. Hij was zijn pas vergeten en de beveiliging geloofde het niet. “Ik was mijn pas vergeten en moest mezelf toen Googlen om te laten zien dat hij het was. “Jongens, ik ben de chauffeur! Ik moet racen.”, zei Max. “

Leave a Reply