Skip to main content

Aanklacht tegen Benzema: “Het is een absurde straf”

22/10/2021
Beeld: Flickr / Nathan Congleton

De Franse openbaar ministerie heeft de aanklacht tegen Karim Benzema aangepast. De aanpassing zorgt ervoor dat Karim Benzema niet langer hoef te vrezen voor een gevangenisstraf. 

De Franse aanklager wil de sterspeler van Real Madrid een voorwaardelijke celstraf van tien maanden opleggen voor zijn rol in de sekstape-affaire rond Mathieu Valbuena. Naast de voorwaardelijke celstraf hangt Benzema een boete van €75.000 boven het hoofd. Ondanks het feit dat Benzema niet de cel in hoeft, zijn de advocaten van de voetballer niet blij. Zij eisen vrijspraak. 

“Het is een absurde en onevenredige straf. Hij kan niet veroordeeld worden voor iets wat hij niet heeft gedaan. De rechtbank moet zich niet laten leiden door het spektakel, maar zich richten op de feiten.”

advocaat Sylvain Cormier over de rechtszaak 

Karim Benzema wordt ervan verdacht zijn Mathieu Valbuena te hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers. De afpersers dreigden intieme beelden van Valbuena te verspreiden. De rechter doet op 24 november uitspraak over de aanklacht tegen Benzema, zo melden Franse media.

Leave a Reply