Skip to main content

Acht legendarische kerstfilms op Netflix

25/12/2021
kerstfilms netflix
Beeld: Universal Pictures

Het is zover: the most wonderful time of the year! En hoe kan je de kerstdagen beter vieren dan lekker op de bank, met een kop warme chocolademelk en een kerstfilm? Nadat je je vol hebt gegeten aan het kerstdiner, is het tijd om te relaxen. Even helemaal niets moeten. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een lijstje gemaakt van de tien beste kerstfilms die je gewoon kunt streamen op Netflix.

How the Grinch stole Christmas

Wat is kerst zonder The Grinch? Dit is misschien wel de meest legendarische kerstfilm aller tijden, met de vertolking van Jim Carry als The Grinch. Deze OG kerstfilm is ook te zien op Netflix en moet elk jaar weer bekeken worden. Het is traditie.

Elf

Kan je je nog herinneren dat we kerstfilms op televisie keken? In die tijd was Elf niet weg te denken van de buis. Voor veel mensen is deze klassieker nog steeds een favoriet, dus gelukkig is ook deze te streamen op Netflix.

This Christmas

This Christmas is een film die vol zit met herkenbare momenten voor Zwarte families. Zulke films zijn belangrijk, naast het overweldigende aanbod van witte acteurs in kerstfilms. Leuk weetje: Chris Brown speelt in deze film en schreef er de soundtrack ‘This Christmas’ voor.

Office Christmas Party

Als je naast de gewoonlijke feelgood film ook wil gieren van het lachen, is Office Christmas Party de film voor jou. Deze romantische komedie met Jennifer Aniston in de hoofdrol kon niet ontbreken in ons lijstje van kerstfilms op Netflix.

Klaus

Als je van animatie houdt, is Klaus de kerstfilm voor jou. De hartverwarmende film over vriendschap is niet alleen een hit op Netflix, het werd ook genomineerd voor een Oscar.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

We hebben voor ieder wat wils in deze lijst, ook voor de musicalliefhebbers. Jingle Jangle was een groot succes op Netflix en bevat alle componenten van een goede kerstfilm. En ja, dat is Aunt Viv uit The Fresh Prince of Bel-Air die je daar ziet!

The Night Before

Wiet, xtc en paddo’s staan centraal in deze kerstfilm. The Night Before is niet de ouderwetse, traditionele film die je gewend bent met de feestdagen, maar wel hilarisch. Dat kan eigenlijk ook niet anders met Seth Rogen als hoofdrolspeler.

The Polar Express

Netflix heeft ook klassieker ‘The Polar Express’ toegevoegd aan hun assortiment van kerstfilms. Dat was een uitstekende keuze, want deze film is nog steeds ongekend populair bij het publiek en blijft elk jaar terugkomen!

Four Christmases

Vince Vaughn en Reese Witherspoon zullen je laten rollen van het lachen in deze romantische komedie. De hele planning van dit stel loopt mis als ze vier families op één kerstdag moeten bezoeken. Alles wat er mis kan gaan, gaat mis en dat levert hilarische situaties op.

Leave a Reply