Skip to main content

Nederlandse actrice Yootha Wong-Loi-Sing is wereldwijd een hit!

14/10/2021
Beeld: IG / yoothasings

De Surinaamse actrice Yootha Wong-Loi-Sing (34) heeft al wekenlang een volle inbox met positieve reacties. Dit komt door de film Really Love, de filmcast bestaat volledig uit zwarte acteurs. 

Je kan Yootha kennen van meerdere projecten. Ze brak door met Hoe duur was de suiker, was te zien in een serie van Oprah Winfrey genaamd Love is en speelde de manager van de rapper Richie in de recente Netflix-film Forever Rich. Vorig jaar is Yootha op het prestigieuze festival SXSW bekroond met een juryprijs voor haar hoofdrol in de romantische film Really Love. Nu de film sinds deze zomer ook op Netflix te zien is, blijkt hij ook bij kijkers wereldwijd in de smaak te vallen. In de VS stond hij zelfs in de top 10 van meeste bekeken films van Netflix. Er volgde reacties vanuit de hele wereld: Fans in Jamaica, Nederland, Suriname en de Verenigde Staten waren lovend.

“Alle grotere rollen worden gespeeld door mensen met een donkere huidskleur. Visueel gezien gebeurt dat gewoon niet vaak. En als het al gebeurt, dan gaat het verhaal er ook wel vaak over. Dit verhaal had letterlijk ook door een witte cast gespeeld kunnen worden. Het is niet politiek of maatschappelijk. Er zit geen reden achter dat het een zwarte cast is.”

Yootha Wong-Loi-Sing

Dat viel de fans van de film ook gelijk op. De film gaat over een jonge schilder die zijn plek in de competitieve kunstwereld probeert te bemachtigen. Als hij het personage van Wong-Loi-Sing, een aantrekkelijke jonge rechtenstudente, ontmoet, komt hij voor een moeilijke keuze te staan.  Really Love en Forever Rich zijn beide te zien op Netflix.

Leave a Reply