Skip to main content

De ‘X Speedportal’-schoen van adidas

08/08/2022januari 3rd, 2023

Eind deze maand is het weer tijd voor het nieuwe voetbalseizoen. Zowel de amateurs als de professionals gaan in de laatste week van augustus weer het veld op en tijdens de zomerstop is het weer tijd om de beste schoenen te halen voor het komende seizoen. Deze zomer bracht adidas de ‘X Speedportal’ op de markt. Een schoen die ontwikkeld is om de snelheid, het reactievermogen en de acceleratie van de drager te tillen naar een hoger niveau.

Voor de campagne rondom de schoen schakelde adidas de cartoon-karakters Rick & Morty in. Zo heeft de schoen dezelfde kleur als de ‘portals’ uit de bekende serie. Ook zien we een geanimeerde Mohamed Salah en Vivianne Miedema samen spelen met Morty tijdens een intergalactisch voetbaltoernooi. Ook proeft Morty de oer-Hollandse rauwe haring nadat hij de overwinning behaalt.

Volgens adidas is de X Speedportal gemaakt voor spelers die meer dan alleen snelheid tot hun beschikking hebben. Het speedframe, het stabiliteitssysteem en de speedskin verbinden je geest, lichaam en schoen, zodat je snelheid in alle dimensies kunt ontketenen.

Complex NL neemt de proef op de som en gaat de gloednieuwe schoen van adidas testen. De komende weken zullen we spelers van de grote prof-clubs van Nederland onderwerpen aan de adidas X Speedportal Quiz. In deze challenge zullen spelers dertig seconden de bal hooghouden in de ‘Speedportal X’-schoen terwijl ze vragen moeten beantwoorden. De speler die de meeste juiste antwoorden geeft, wint de challenge.

Houd de Instagram-pagina van Complex NL in de gaten om de challenge te volgen en klik hier voor meer informatie over de X Speedportal van adidas.