Skip to main content

Amazon’s Alexa daagde een 10-jarig meisje uit om munt in stopcontact te zetten

29/12/2021
Pixabay

Toen een 10-jarig meisje haar Amazon Dot-apparaat om een “uitdaging” vroeg, stelde de digitale assistent Alexa voor dat ze een munt moest steken in een stopcontact. Het was zelfs specifieker dan dat. De challenge is afkomstig van TikTok. De challenge zelf kan leiden tot elektrische schokken, branden en verwondingen.

Het incident werd gedeeld op Twitter door de moeder van het meisje. Kristin Livdahl, de moeder van het meisje wist niet wat ze meemaakte. “Steek een telefoonoplader ongeveer halverwege in een stopcontact en raak dan met een munt de pinnen aan.” antwoordde Alexa tegen het meisje.

Moeder en dochter waren bezig met fysieke uitdagingen in huis, omdat het buiten slecht weer was. Via een YouTube-kanaal van een leraar kwamen allerlei uitdagingen voorbij. Toen alle YouTube-uitdagingen gedaan waren wilde de dochter meer opdrachten. Als antwoord op dat verzoek kwam Amazon’s Alexa met de uitdaging om een munt in een stopcontact te stoppen. Gelukkig was het meisje slim genoeg om dit niet te doen. In een statement laat Amazon weten te komen met een update om dit probleem op te lossen.

Leave a Reply