Skip to main content

Ariana Grande onder vuur vanwege cultural appropriation

03/12/2021
ariana grande cultural appropriation
Beeld: Getty Images

Ariana Grande wordt online beschuldigd van cultural appropriation. Er komt een nieuwe era voor Ariana aan, waarbij ook een nieuwe look hoort. Zo is de zangeres nu een van de juryleden in The Voice. Hierbij is ze gespot met een onherkenbaar uiterlijk, waarbij ze een veel lichtere huid heeft en haar ogen kleiner lijken. Fans vinden dat ze er erg Aziatisch uitziet.

Cultural appropriation

Nadat Ariana Grande nieuwe foto’s online plaatste, linkten veel volgers het met cultural appropriation. Dit is een fenomeen waarbij iemand die niet bij een bepaalde cultuur hoort, (vaak uiterlijke) kenmerken overneemt van deze cultuur. Dit heeft een negatieve belading omdat de mensen in kwestie vaak niet de negatieve ervaringen van die cultuur delen. Zo hebben Aziatische mensen veel met racisme te maken, iets waar Ariana Grande geen last van heeft. Er werd dan ook veel kritiek geuit op haar nieuwe look. Op Twitter werd de popster zelfs ‘Asiana’ genoemd. Bekijk hieronder enkele tweets.

Dit is niet de eerste keer dat Ariana Grande beschuldigd wordt van cultural appropriation. De zangeres is er eerder ook van beschuldigd uiterlijke kenmerken van Zwarte en latino vrouwen over te nemen. Ariana heeft zelf nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

Leave a Reply