Skip to main content

Artist To Watch: Lusho 

06/02/2023februari 23rd, 2023
lusho

Ben je echt zo boos? In mei plaatsten Lusho en Moski een snippet van hun track ‘Zo Boos’ op TikTok en Instagram. De video werd meer dan 100.000 keer bekeken op TikTok. ‘Zo Boos’ is inmiddels meer dan een miljoen keer gestreamd en leverde Lusho co-signs op van onder andere Ronnie Flex en Josylvio. Zijn tweede single ‘Ironisch’ staat inmiddels al op een kwart miljoen streams. Met zijn geheel eigen sound, geïnspireerd op UK rap en Memphis invloeden, is Lusho klaar om de rapscene over te nemen. Hij is dan ook onze nieuwe Artist To Watch

Lusho 

De 22-jarige Lusho vertelt dat hij uit Amsterdam-Zuid komt. In de videoclip van ‘Zo Boos’ is ook regelmatig een straatbordje van De Pijp te zien. ‘Muziek was altijd een groot onderdeel van mijn leven. Ik wist dan ook altijd dat ik iets met muziek wilde doen, maar wist nog niet echt hoe of wat. Toen ik een jaar of zestien was, ben ik begonnen met beats maken’, vertelt de rapper. ‘En toen ik 18, 19 was stond ik voor het eerst achter een mic. Ik besloot gewoon wat te proberen. Sindsdien heb ik nooit meer een beat getikt in mijn leven, haha’. Lusho vertelt Moski al jaren te kennen door gezamenlijke vrienden, maar dat de klik pas echt kwam toen ze erachter kwamen dat ze allebei muziek maakten. Toen de twee samen de studio indoken om ‘Zo Boos’ op te nemen, wisten ze nog niet dat het zo’n hit zou worden, maar ze hebben wel nagedacht over de promotie van de single. ‘We zaten zo vaak in de studio dat we besloten gewoon iets uit te brengen’, vertelt Lusho. ‘We hebben een aantal tunes aan onze matties laten horen en ze vonden ‘Zo Boos’ het hardst. Vanaf dat moment is eigenlijk alles organisch gegaan. We hebben gewoon een clip gemaakt met veel boys erin. Geen plan, niks. Na het schieten van die clip hebben we wel gedacht aan promo. Ik zag dat dit soort korte filmpjes werken op TikTok, met ondertiteling erbij, dus hebben we het zo gedropt.’ 

lusho

De track sloeg in als een bom en het publiek werd meteen hongerig naar de vernieuwende sound die Lusho naar de muziekindustrie brengt. Ronnie Flex reageerde onder een post van Lusho met: ‘Let’s work’. Hoewel Lusho zeker openstaat voor deze samenwerking, zijn hier nog geen concrete plannen voor: ‘Ik heb Ronnie wel gesproken via dm, maar we hebben nog niets gepland ofzo. Je weet hoe dat gaat, iedereen heeft het druk.’ In zijn dagelijks leven is er echter niet veel veranderd sinds zijn debuut: ‘Ik ga gewoon naar de studio, soms heb ik een interview, soms niet. Los van dat ik me meer bewust ben van hoe ik beweeg in mijn carrière, is er niet veel voor me veranderd. Ik laat dingen niet snel naar mijn hoofd stijgen.’ 

Zo Boos 

Lusho vertelt geïnspireerd te raken door UK rap en rappers uit Memphis, zoals Nines, Key Glock en Pooh Shiesty. De beat van ‘Zo Boos’ is gemaakt door een redelijk onbekende producer uit Griekenland, maar de Memphis invloeden zijn ook hierin terug te horen. ‘Ik heb die beat gewoon gekocht op internet’, vertelt de rapper. ‘Ik weet niet eens of die producer weet dat ik deze track heb gemaakt, haha.’ Volgens Lusho ligt het succes van zijn ijzersterke debuut in het feit dat hij dicht bij zichzelf is gebleven. ‘Moski en ik hebben helemaal niet gekeken naar wat er werkt in de muziekindustrie ofzo’, vertelt de rapper. ‘We hebben geen blueprint gevolgd, het is gewoon heel authentiek.’

lusho

Hoewel Lusho & Moski hun entree leken te maken als een duo, bracht Lusho vervolgens de single ‘Ironisch’ op zichzelf uit. Ook hierbij volgt de rapper het motto ‘go with the flow’: ‘Ik had ‘Ironisch’ gewoon liggen en werd door clipmakers benaderd of ze een clip voor me mochten maken, dus heb ik het zo uitgebracht. Moski en ik zullen zeker nog samen muziek uitbrengen, maar we zullen ook solo dingen doen. Hij heeft ook net de track ‘De Bodem’ uitgebracht.’ 

Toekomst 

Met zo’n ijzersterk debuut, zijn we erg benieuwd naar hoe 2023 er voor Lusho uit zal zien. Als het aan hem ligt, gaat hij op deze koers verder. ‘Ik bekijk alles stap voor stap. Voorlopig blijf ik independent, maar ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet’, vertelt de rapper. ‘Ik heb veel vertrouwen in mijn muziek, dus ik geloof dat als ik consistent blijf, het wel goed komt. Ik kijk er ook naar uit om veel op te treden volgend jaar. Tijdens optredens heb je echt een directe link met mensen die naar je muziek luisteren. Ik hoop vooral tijdens de zomer veel op te kunnen treden. Wat ik wil bereiken? Zo groot mogelijk worden. Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn muziek.’ 

Stream ‘Ironisch’ hieronder.