Skip to main content

B3LLY, winnaar van JD x 777 Next Talent dropt single ‘Slide (Why)’ 

21/04/2023april 25th, 2023
B3LLY
Beeld: Kyra Gök

Op vrijdag 24 maart dropte B3LLY zijn nieuwe single ‘Slide (Why)’. Hij won de JD x 777 Next Talent wedstrijd, met zijn indrukwekkende stem, talent voor songwriting en zijn verschillende flowtjes. 

B3LLY 

Volgens de jury van JD x 777 Next Talent viel B3LLY vooral op door het samenvoegen van diverse genres. Dit komt ook terug in zijn single ‘Slide (Why)’, waarmee hij een fris en vernieuwend geluid toevoegt aan de Nederlandse hiphopscene. Op de track is te horen hoe de artiest zonder enige moeite de Nederlandse taal combineert met de Engelse taal, wat de single internationale allure geeft. Daarbij weet B3LLY ook naadloos te switchen tussen zingen en rappen, wat hem duidelijk een multitalent maakt. 

B3LLY trad dit nummer voor het eerst op tijdens de talentenjacht en zowel het publiek als de jury waren zo enthousiast, dat 777 het nummer meteen besloot uit te brengen onder hun label. B3LLY wist het van de 300 aanmeldingen tot de laatste zeven finalisten te schoppen en uiteindelijk ook te winnen. 

Complex NL sprak hem na zijn winst, waarbij hij zijn plannen voor de toekomst deelde: ‘Ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen kan meetrekken in mijn muziek en dat het zo lang mogelijk door blijft gaan. Ik wil niet op mijn dertigste al stoppen met muziek. Als het kan, maak ik op mijn zestigste nog steeds muziek. Het is echt mijn passie en hetgeen waar ik me continu mee bezig houd’.  

Beluister ‘Slide (Why)’ hieronder.