Skip to main content

Los Angeles gaat bijna 60.000 cannabis veroordelingen verwerpen

29/09/2021

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag aangekondigd dat aanklachten van 58.000 mensen zullen worden geschrapt. Het gaat over veroordelingen die plaatsvonden voordat recreatieve cannabis in Californië legaal was.

“Het verwerpen van deze veroordelingen betekent de mogelijkheid op een betere toekomst voor duizenden rechteloze mensen. Het maakt de weg vrij voor hen om banen, huisvesting en andere diensten te vinden.”

Gascón in een verklaring.

De Californische non-profitorganisatie, Social Impact Center, hielp het kantoor van het OM om vast te stellen wie in aanmerking kwam voor ontslag. Nu zijn er meer dan 120.000 gevallen van marihuana gedropt in L.A. County. The Social Impact Center heet er een levensmissie van gemaakt om mensen te helpen en te ondersteunen die zijn getroffen door de ‘oorlog tegen drugs’.

Vorig jaar liet de vorige officier van justitie, Jackie Lacey, 66.000 marihuana veroordelingen vallen die ook plaatsvonden vóór Prop 64. Die beoordeling omvatte alleen zaken uit de gegevens van het ministerie van Justitie. Dit terwijl de laatste ronde van verwerpingen betrekking had op cannabis rechtbankverslagen van LA die meer dan drie decennia teruggaan.

Leave a Reply