Skip to main content

Black Panther regisseur Ryan Coogler wordt aangezien voor bankrover en opgepakt

10/03/2022januari 3rd, 2023

De directeur van Black Panther werd onterecht opgepakt door de politie terwijl hij geld aan het opnemen was bij een Amerikaanse bank. Blijkbaar werd de kleding van Coogler als verdacht beschouwd volgens het diefstal-protocol van de bank.

In een interview met Variety vertelde de regisseur dat hij werd aangezien als overvaller nadat hij in Atlanta, een filiaal van Bank of America binnenliep. Hij overhandigde een bankbediende een briefje met daarop de tekst: ”Ik zou graag $12.000 willen opnemen van mijn bankrekening. Gelieve het geld ergens anders te tellen want ik wil het graag discreet houden.”

Coogler dacht oprecht dat hij beleefd en discreet was door geen aandacht op zichzelf te vestigen vanwege zijn Hollywood-status. In plaats daarvan; zorgde zijn ongebruikelijke verzoek en zijn incognito uiterlijk (een hoed, zonnebril en gezichtsmasker), ervoor dat de belletjes begonnen te rinkelen bij de antidiefstal-regelgeving. Het bankpersoneel belde de politie waarop Ryan Coogler samen met de twee mensen die in een nabijgelegen SUV op hem stonden te wachten, aangehouden.

Toen de politie eenmaal besefte wie Coogler was, lieten ze hem vrij en zeiden ze dat deze situatie een misverstand was met de bankbediende. Coogler was erg geschokt door de aanhouding en vroeg de badge-nummers van de politieagenten die betrokken waren bij de aanhouding. Hij geeft aan dat hij op dit moment de vervelende gebeurtenis achter zich wil laten.

Zie hieronder de bodycam-video van de aanhouding.