Skip to main content

Bob’s Burgers acteur verbannen vanwege mogelijke betrokkenheid bij bestorming Capitool

19/12/2021
bob's burgers capitool
Beeld: Getty Images

Jay Johnson, de acteur die de stem van Jimmy Pesto in Bob’s Burgers vervult, is volgens The Daily Beast, verbannen uit de show na zijn vermeende betrokkenheid bij de rellen in het Capitool van 6 januari.

Bob’s Burgers acteur betrokken bij bestorming Captitool

Hoewel Johnson nooit heeft bevestigd dat hij betrokken was bij de gebeurtenis die leidde tot vijf doden en 138 politieagenten die onder vele anderen gewond raakten, beweren sommige collega’s hem op foto’s te hebben gezien. Fox ontkende het verzoek van de publicatie om commentaar te geven, net als Disney, maar twee mensen die dicht bij de situatie stonden, beweerden naar verluidt dat “toppersoneel” bij de show de acteur niet toestond om deel uit te maken van de productie, waardoor hij feitelijk werd verbannen.

In maart tweette de FBI een foto van een man die volgens velen op de Bob’s Burgers acteur leek, in een poging om “informatie te vinden over mensen die deelnamen aan het geweld in het Capitool op 6 januari”.

“Ik ken hem. We kennen hem allemaal. Mensen uit de comedy scene van LA, tenminste”, schreef Kathy Griffin in reactie op tweets van degenen die de identiteit probeerden te achterhalen. ‘Dat is Jay Johnston. Hij is een bekende comedy acteur. Ik heb hem al jaren niet meer gezien, maar ik kende hem van vroeger. Sinds eind jaren ’90. Ik kan niet geloven dat ik deze woorden schrijf.”

Bekijk de foto in kwestie, waarop mensen de Bob’s Burgers acteur denken te herkennen bij het Capitool, hieronder.

Leave a Reply