Skip to main content

Bomexplosie in een moskee eist tientallen levens

09/10/2021
Beeld: PxFuel

Bij een bomexplosie in een moskee in Afghanistan zijn naar verluidt bijna 50 mensen omgekomen en meer dan 100 anderen gewond geraakt. 

De aanval vond vrijdag plaats in de noordoostelijke stad Kunduz, terwijl sjiitische moslims bezig waren met de middaggebeden in de Sayed Abad-moskee. Getuigen zeggen dat een persoon de plaats van aanbidding binnenkwam en onmiddellijk zijn explosieve vest tot ontploffing bracht. Een woordvoerder van de Taliban zei dat er bij de bomexplosie minstens 46 mensen zijn omgekomen en 143 gewond zijn geraakt.

“Ik zag meer dan 40 dode lichamen rondslingeren. Overal was bloed. In elk gezin zijn een of twee mensen gewond of gedood.”

zei een 60-jarige getuige die vroeg om alleen geïdentificeerd te worden met de naam Ghausuddin

De Washington Post meldt dat ISIS-K de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor de zelfmoordaanslag. Die plaatsvond slechts enkele dagen nadat de groep afgelopen zondag een zelfmoordaanslag buiten een moskee in Kabul had georganiseerd. Bij de aanval zouden zeker twee doden zijn gevallen.

Officiële berichtgeving vanuit Afghanistan geeft aan dat het dodental naar verwachting zal stijgen. De Verenigde Naties meldde dat er waarschijnlijk meer dan 100 mensen omkwamen.

Leave a Reply