Skip to main content

Complex NL presents Givēon in Amsterdam

20/02/2023

Complex NL presenteert een exclusief concert van Givēon in AFAS Live, Amsterdam. De laatste keer dat Giveon in Amsterdam was, verkocht hij op één avond twee keer Paradiso uit. De R&B zanger keert op 8 mei terug naar Nederland voor een show in AFAS Live rond zijn recente album ‘Give Or Take’. De Nederlandse R&B ster Rimon zal deze avond de support verzorgen. De kaartverkoop start op vrijdag 24 februari om 10:00.

De opkomende R&B-zanger Givēon is een talent dat zijn succes niet overhaast. Ondanks zijn snelle reis naar de top, voelen zijn beslissingen in zijn carrière zelden gehaast aan. Met zijn motto “Ik wacht totdat ik iets te zeggen heb voordat ik het zeg” laat de zelfverzekerde zanger zien dat hij voor kwaliteit gaat boven snelheid. In 2022 werd Givēon maar liefst zes keer genomineerd voor een Grammy, waaronder voor zijn Billboard Top 100 hit ‘Heartbreak Anniversary’ en zijn succesvolle samenwerking met Justin Bieber op het nummer ‘Peaches’. Maar ondanks deze indrukwekkende cijfers streeft Givēon geen snel succes na. Voor hem staat zijn ontwikkeling als artiest op de eerste plek en ligt de focus op het vertellen van verhalen in zijn songs.

Het nummer ‘Chicago Freestyle’, dat Givēon schreef voor één van zijn liveshows, werd al snel opgepikt door Drake en gebruikt voor zijn 2020 mixtape ‘Dark Lane Demo Tapes’. Het bracht Givēon’s stemgeluid naar miljoenen nieuwe fans en zorgde voor zijn definitieve doorbraak. Givēon blijft echter gefocust op zijn ontwikkeling als artiest en het vertellen van verhalen in zijn muziek, iets wat hij zijn hele leven al meekrijgt van zijn moeder. Met zijn unieke stemgeluid en zijn toewijding aan kwaliteit, zal Givēon ongetwijfeld nog veel meer successen boeken in de toekomst.