Skip to main content

Complex NL trapt eerste aflevering voetbaltalkshow Kick ‘t Net af met Calvin Stengs en Myron Boadu

16/09/2021
kick 't net
Beeld: Kick 't Net

Vanavond start Kick ‘t Net in samenwerking met Complex NL, de talkshow voor de nieuwe generatie voetballiefhebbers. Kick ‘t Net combineert de liefde voor hiphop cultuur met de liefde voor voetbal. In de tweewekelijkse talkshow komen voetballers, zaakwaarnemers en journalisten uit de voetbalindustrie bijeen, om met elkaar in gesprek gaan. Oprichters Armin Shah (Convo, Complex NL) en Jefferson Osei (co-founder Daily Paper) zagen een gebrek aan nieuw geluid in de voetbalwereld. Kick ‘t Net streeft ernaar informele gesprekken te hosten tussen gasten, waarbij sterke en zwakke punten naar buiten komen. Ook richt de talkshow zich op een diverse, jongere doelgroep.

Kick ‘t Net

Het doel van de nieuwe talkshow is om een brug te slaan tussen de sportwereld en de artiesten, de bal en het lied, het veld en de studio en alles daar tussenin. De eerste aflevering is zojuist gepubliceerd met voetballers Calvin Stengs en Myron Boadu, op het Youtube kanaal van Convo. De highlights van elke aflevering zullen exclusief te zien zijn via Complex NL. Verder is het hele interview te horen op alle gebruikelijke podcast kanalen zoals Spotify, Apple, Google Play. De audio van de talkshow wordt gedistribueerd door mixed media platform De Stroom.

“Zelf is dit al een jarenlange droom van mij om dit te realiseren. Ik zie een brug ontstaan tussen hiphopcultuur en voetbalcultuur. Dit platform zal een combinatie hiervan zijn. Daarom heet het ook Kick ‘t Net. Dit is een rapline die we in de jaren ’10 veelvuldig hoorde bij rappers. Het betekent dat je lekker gaat, je kickt het net. Deze line staat eigenlijk voor de kruising tussen hiphop en voetbal.”

Armin Shah

Bekijk hieronder de highlights van de eerste aflevering!

Kick ‘t Net is voor de nieuwe generatie voetballiefhebbers die de mens achter de atleet beter wil leren kennen. In het huidige voetbal medialandschap is er tot op heden geen safe space gecreëerd waarin atleten zichzelf kunnen zijn zonder er op afgerekend of veroordeeld te worden.”

Jefferson Osei

In de afgelopen jaren is er een generatiekloof ontstaan tussen de zogeheten voetbalmedia stakeholders en de atleten zelf. De atleten voelen zich hierdoor onbegrepen. Kick ‘t Net slaat een brug tussen deze twee generaties door elke week op een andere locatie door heel Europa een huiskamergevoel te creëren. De talkshow brengt de verhalen van het voetbalpleintje uit hun jeugd tot de gevulde stadions waar ze nu mee te maken hebben.

Bekijk hier de eerste aflevering van Kick ‘t Net

Leave a Reply