Skip to main content

DaBaby ontmoette hiv-organisaties na homofobe opmerkingen

01/09/2021september 4th, 2021
Da Baby tijdens een concert

De Dababy ging het gesprek aan met hiv-organisaties. Vorige maand kwam de rapper zwaar onder vuur te liggen vanwege zijn homofobe opmerkingen tijdens zijn set op Rolling Loud. Dababy verspreide onnauwkeurige en schadelijke informatie over hiv en aids. Dit werd opgevolgd door een schaamteloos vrouwonvriendelijke en homofobe opmerkingen. 

De opmerkingen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat Dababy werd veroordeeld door andere beroemdheden en het rest van het internet. Ook hield de rapper er geannuleerde boekingen aan over. Na alle commotie volgde er een excuses. De lange Instagram-post diende schijnbaar als zijn meest definitieve verklaring voor de hele situatie.

Wat er volgde was een open brief vanuit GLAAD gericht aan Dababy om het gesprek aan te gaan. GLAAD is een Amerikaanse mediamonitoring organisatie, opgericht als protest tegen lasterlijke berichtgeving over LHBT’s. GLAAD heeft nu aangekondigd dat Dababy daarop heeft gereageerd. De rapper heeft een ontmoeting gehad met zwarte leiders van hiv-bewustzijnsgroepen, om hiv-feiten te bespreken en persoonlijke verhalen te delen. 

GLAAD waardeerde de inzet en de oprechte betrokkenheid vanuit de rapper. Dababy had zich nogmaals verontschuldigde voor de kwetsende opmerkingen die hij had gemaakt. over mensen die leven met hiv. 

Leave a Reply