Skip to main content

Damon Wayans daagt Dave Chappelle uit voor een comedy ‘Verzuz’

17/08/2021
Damon Dave Verzuz

Ondanks er nog geen comedy editie van Verzuz is, wilt Damon Wayans een potentiële battle aangaan tegen Dave Chappelle. Wayans wordt tijdens een interview op KBXX 97.9 the Box gevraagd of hij de Verzuz battles heeft gevolgd. “Nee, dat heb ik niet,” geeft hij aan, “Doen ze dat ook met komedianten?” Wanneer hem gevraagd wordt wie zijn tegenstander in deze hypothetische battle kan zijn antwoordt hij met, “Chappelle, ik daag hem uit!” 

De 60-jarige komediant en acteur, die je mogelijk kent van zijn geliefde sketch comedy show ‘In Living Color’, is overduidelijk zeker over zijn stand-up talent als hij het wilt opnemen tegen Dave Chappelle. Er is nog geen editie van Verzuz gericht op iets anders dan muziek. Dat sluit niet uit dat Damon en Dave in de toekomst de battle tegen elkaar aangaan.

Verzuz heeft de headlines gedomineerd sinds het debuut in 2020, aan het begin van de COVID-19-pandemie. Het concept is gelanceerd om performers, zoals vocalisten of producers, een kans te geven om hun discografieën in te zitten tegen andere creatievelingen. Het event heeft daarna een eigen leven gekregen. Er is veel gesproken over de Verzuz van  The LOX and Dipset in Madison Square Garden. Of het door Swizz Beatz en Timbaland gecreëerde concept zal uitbreiden naar komedie valt nog te bezien.  

In de laatste Verzuz battle zie je terug dat muzikanten ook suggesties hebben gemaakt voor tegenstanders. Deze maand zei Bas of J. Cole’s Dreamville dat hij zijn label graag ziet tegenover Top Dawg Entertainment. Daar zijn onder andere Kendrick Lamar en SZA getekend. Hij is niet de enige, vorige maand stelde Scarface voor dat hij een perfecte match is tegen Ice Cube. 

Leave a Reply