Skip to main content

De FTC onderzoekt waarom de McDonald’s Mcflurry machines altijd stuk zijn

02/09/2021
McDonald's
Beeld: Getty/Edmond Terakopian - PA Images

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) is momenteel een van de grootste mysteries en menselijke ergernissen aan het onderzoeken: Waarom zijn de McDonald’s McFlurry machines altijd stuk? 

Volgens Wall Street Journal probeert de FTC een probleem, dat veel frustratie maar soms ook humor geeft aan de klanten, tot op de bodem uit te zoeken. Op social media vind je terug hoe veelvoorkomend dit probleem is. De ene groep maakt de fastfoodketen belachelijk voor het niet oplossen van een simpel probleem, terwijl de andere groep het probleem gebruikt om memes en grapjes te maken. Amerikaans concurrentie bedrijf Wendy’s heeft in 2018 een mixtape ‘We Beefin’ gemaakt. Hierin benoemt zij het ijsmachine probleem en haalt uit naar andere fastfoodketens.

Volgens Wall Street Journal heeft de FTC aan het begin van de zomer aan McDonald’s filialen heeft gevraagd hoe vaak de eigenaren aan de machines mogen werken zonder hulp van de fabrikant. Het nieuws over de FTC vooronderzoek kwam maanden na President Joe Biden’s uitvoerend bevel. In dit bevel staat dat eigenaren de keuze hebben om hun technologie door derden of henzelf te laten repareren. Daardoor hoeft dit niet meer alleen door de fabrikant.  

Taylor Commercial Foodservice LCC, het bedrijf dat de McFlurry machines maakt, is ervan beschuldigd de apparaten zo in elkaar te zetten dat ze makkelijk te breken en moeilijk te reparen zijn. Eerder dit jaar beweerde de aanklacht tegen Taylor dat het bedrijf profiteert van de reparatiekosten. Volgens een vertegenwoordiger van Taylor is dit niet het geval.  

“Veel van wat men zegt komt door het gebrek aan kennis over de apparaten en hoe zij werken in de restaurants” zegt de vertegenwoordiger. “Wanneer je werkt met melkproducten moet je de machines goed schoonmaken. De machines bestaan uit onderdelen die onderling verbonden zijn, zij bewegen in een ingewikkelde omgeving en op een moeilijke manier.” 

Volgens de brief van de FTC die door WSJ is beoordeeld geeft het bestaan van het vooronderzoek niet aan dat de FTC of haar medewerkers iets verkeerds hebben gedaan. 

Leave a Reply