Skip to main content

De hardste 101Barz-sessies van de afgelopen jaren op een rijtje

20/10/2021oktober 27th, 2021
Afbeelding via 101Barz

Het is een droom van elke rapper van Nederlandse- of Belgische bodem: een 101Barz-sessie. Een sessie bij het populaire platform kan het verschil betekenen in hoe succesvol je carrière wordt. Ondertussen draait het platform al mee sinds 2006 en zijn er meer dan 500 sessies opgenomen, waaronder internationale sterren als Bone Thugs-N-Harmony en recentelijk nog Aitch. Terwijl we met heel het land wachten tot Lijpe weer een keer een sessie dropt, hebben we een lijstje opgesteld van (in onze ogen) een paar van de hardste 101Barz-sessies van de afgelopen jaren (2020 – heden).

Kevin

“Ey, het was zacht uitgedrukt, een jaar om snel weer te vergeten al
Want hierzo in m’n stad met nieuwjaarsnacht begon de regen al”

Toen Kevin 2020 aftrapte met zijn sessie, leek het alsof alles klopte. Het ijskoude en regenachtige weer ging gepaard met het overlijden van Rotterdamse legende Feis. Het kan dan ook geen toeval zijn dat niemand minder dan Rotterdam’s finest het nieuwe decennium mocht aftrappen.

KA

Toen KA zijn zomersessie dropte, kwam hij vrijwel uit het niets voor de meeste kijkers. Juist daarom sloeg hij in als een bom. 7 minuten lang, nonstop rappen over dezelfde grimmige beat – je voelt de authenticiteit en het rauwe ervan. Deze sessie is zo hard dat we hem, ondanks het feit dat hij uit 2019 komt, toch nog in het lijstje wilden gooien.

Yssi SB

Hij zegt het zelf al; de youngest in charge. Toen de destijds 17-jarige Yssi SB in de scene kwam, wist iedereen direct dat we een nieuwe superster in handen hebben. Het is niet simpel om op je 17e met zoveel zelfvertrouwen en saus je 101Barz-sessie te bossen.

Nass

De Vlaardingse rapper Nass wist al te overtuigen met miljoenen streams met zijn singles, die hij onder het label van Ismo uitbracht – maar na zijn 101Barz-sessie was de kogel door de kerk: Ismo weet wat hij getekend heeft met het 21-jarige talent.

Jordymone9

“Ik liet sannie komen uit Su
Was die shit echt onderschept? Of ging m’n oom er met de buit vandoor”

Als je kan rappen zoals Jordymone9, hoef je eigenlijk niet eens meer je best te doen om hard te komen. Een rapper die in mijn ogen niet genoeg gewaardeerd wordt – het is haast onmogelijk om hem niet hard te vinden als hiphop liefhebber. Trouwens, hoe kom je überhaupt aan een politiepak?

Era

Wie al wat langer in de game zit, weet dat Era bekend staat als iemand die elke sessie kilt. Vanaf zijn Hou Je Bek sessie die acht jaar geleden online kwam tot nu heeft hij al zijn appearances laten gelden en ook zijn meest recente, waar we een gegroeide versie van Era zien en horen.

Zwangere Guy

Om eerlijk te zijn, toen de naam Zwangere Guy voorbij kwam wist ik niet wat ik moest verwachten. De Belgische Guy had eigenlijk niet lang nodig om te overtuigen. Het is ook niet raar dat dit al zijn tweede sessie is en dat hij ook qua optredens al enige tijd compleet stuk maakt.

Jack

Er zit iets in het Rotterdamse water, want het lijkt alsof het een gewoonte is geworden voor elke Rotterdamse rapper die langs komt om keer op keer een memorabele sessie te droppen. Ook Jack, met zijn derde sessie, weet zijn vorige sessies te evenaren en misschien zelfs te overtreffen. Met zoveel lines over voetballers, kan het nooit misgaan.

ADF Samski

Je moest al weten dat deze lijst niet compleet zou zijn zonder ADF Samski. Een sessie waar mensen lang naar uitkeken – logisch, als je nagaat hoe Samski binnen een mum van tijd bekend stond als next best. De Rotterdammer dropte een redelijk korte sessie, maar dat is hem helemaal vergeven. Hij heeft ons immers ‘1000 Tranen’ gegeven. Zolang die maar nog een keer terug komt voor een sessie.

So So Lobi 2

Het voelde al raar, een 101Barz-lijstje zonder Winne. Voor de oldheads was dit een moment om even een traantje weg te pinken. Met een all-star lineup als deze (RBDjan, Rocks, Winne, Emms, ADF Samski, Zwangere Guy en Kleine Viezerik) kon het haast ook niet misgaan, maar ze hebben iets neergezet waar een liefhebber nog jarenlang van kan genieten.

Défano Holwijn

Waarschijnlijk zijn er nu een paar haters die naar hun scherm aan het schreeuwen zijn, omdat Défano geen rapper zou zijn. Hij heeft met deze sessie echter de mond van elke hater die gekeken heeft volledig gesnoerd. Waar de meeste rappers punchlines een beetje achterwege hadden gelaten, omarmde Fano de punchline rap juist volledig – met een keiharde sessie als gevolg.

Leave a Reply