Skip to main content

De meest opvallende sneakers, cop or drop?

28/08/2021
Opvallende sneakers
Beeld: McDonald's/Zeeman

Over smaak valt niet te twisten. Dit geldt vooral in het sneaker-landschap. Er zijn zoveel verschillende sneakers in diverse kleuren, maten en merken. Ontwerpers en brands streven ernaar om altijd zo creatief en opvallend mogelijk te blijven. Daarom kiezen brands er soms voor om samenwerkingen aan te gaan die voor het publiek enorm onverwachts zijn. Vaak gaat dat gepaard met een nieuw product of een marketingstunt en is dit een eenmalige actie. Sneaker collectors staan vaak klaar om deze zo snel mogelijk aan te schaffen en voor een hoge prijs te resellen. Wij zetten een paar van de meest opvallende sneakers voor jou op een rijtje!

Lidl

Beeld: Instagram/ Lidl

Na het succes van de Zeeman collectie, kon Lidl uiteraard niet achterblijven. De winkelketen staat ook bekend om haar zachte prijzen en zag hoe succesvol een sneaker campagne kon worden. De sneakers waren echter alleen in Duitsland verkrijgbaar en er werden slechts 400 paar verkocht. Lidl koos ervoor om de sneakers geen hoge prijs te geven, ze waren aan te schaffen voor slechts €12,99. Uiteraard werd de sneaker nadat ze uitverkocht waren online doorverkocht voor prijzen vanaf €300,-. Wil jij Lidl-merch voor een normale prijs, dan hebben zij altijd nog de Lidl slippers in store.

BTS x McDonald’s

Beeld: Instagram/ McDonald’s

In juni besloot een McDonald’s filiaal in Jakarta een bijzondere samenwerking aan te gaan. Zij ontwikkelde een speciaal menu met de populaire K-Popgroep BTS. Het BTS-menu zorgde ervoor dat het stormliep bij de McDonald’s. De drukte was zo erg dat de politie het restaurant tijdelijk heeft gesloten. De verpakking van de hapjes en drankjes werden door veel fans ingelijst en bewaard. Creatieveling Josiah Chua besloot iets anders te doen met de verpakking. Met de Nike Air Max Plus als basis heeft hij een opvallende BTS x McDonald’s sneaker ontworpen. De aandacht voor deze creatie groeide razend snel. Helaas kun je de schoenen niet kopen, maar wij kunnen wel genieten van de Instagram foto’s.

Nike x Ben & Jerry’s

Beeld: Instagram / Ben&Jerry’s

Ben & Jerry’s en Nike besloten in 2020 de handen ineen te slaan voor een sneaker collab. De ‘Chunky Dunky’s‘ zijn een limited edition uitvoering van de Nike SB Dunk Low met het print van de Ben & Jerry Chunky Monkey ijs. De sneakers werden met een beperkt aantal verkocht voor ongeveer €100. Maar zoals je al kunt raden betaal je voor de resell veel meer! Je kunt deze kleurrijke sneaker nu aanschaffen voor €2714,-!

Zeeman

Instagram: Beeld/ Zeeman_Nederlands

Zeeman heeft in 2019 onze aandacht getrokken met hun exclusieve sneakers van €200,-. De winkelketen staat bekend om haar lage prijzen, waardoor dit tarief voor veel ophef zorgde. Zeeman speelde echter goed in op het feit dat duurdere producten ook als waardevoller worden ervaren. De exclusieve sneaker, met een oplage van 500 stuks, was binnen een mum van tijd uitverkocht. Een deel van de opbrengst werd aan Save Our Sisters gedoneerd.

Vans x The Simpsons

Beeld: Instagram/ classy.missyy1

Niet alleen winkelketens en food brands werken samen met schoenmerken. Vorig jaar startte The Simpsons namelijk een samenwerking met Vans. The Simpsons is een Amerikaanse animatie serie bestaande uit 30 seizoenen en meer dan 600 afleveringen. Zij hebben meerdere samenwerkingen gedaan met merken zoals Off-White, atmos, BE@RBRICK en KAWS. De sneaker collectie is uitgebreid. Het gezin staat met z’n vijven op de midfoot van de Vans Sk8-Hi. Op de Slip-On staan alle karakters van The Simpson en op de Vans Era, een gevecht tussen de muizen Itchy & Scratchy. Daarnaast is er ook een bijbehorende kledingcollectie met items zoals T-shirts, petten, bucket hats, rug tassen en side bags.

Leave a Reply