Skip to main content

De New Balance 57/40 is de sneaker voor elke gelegenheid

03/02/2022
new balance 57/40
Beeld: New Balance

De New Balance 57/40 is waarschijnlijk de meest multifunctionele sneaker ooit. Dit model is perfect voor onder een zakelijke outfit (denk een kostuum of een jurk), perfect voor onder je spijkerbroek, perfect voor ouders, singles, jongeren, ouderen en ga zo maar door. De slogan ‘worn by anyone’ past dan ook perfect bij het model. Daarnaast is ook menig celebrity groot fan van dit model. De 57/40 is gezien op de rode loper, op de straten van Paris Fashion Week en in de collecties van andere grote merken. Vanwege de multifunctionaliteit van de sneaker, was dit voor veel merken namelijk ook het perfecte model voor samenwerkingen.

new balance 57/40
Chivv combineert de New Balance 57/40 met een 4-delige outfit van Daily Paper en een Goyard schoudertas. Beeld: Valentina Vos.

De New Balance 57/40

De eerste 574 kwam al uit voordat de meeste mensen die dit lezen, geboren waren. Ja, echt. Het eerste model werd namelijk al gedropt in de jaren ‘80. Het model begon als een experiment, waarbij de beste elementen van een weg- en trailrunner gecombineerd werden, om zo de meest multifunctionele sneaker ooit te creëren. Gezien het feit dat dit nu één van de best verkochte modellen van New Balance is, is die missie zeker geslaagd. In 2021 besloot New Balance de 574 in een nieuw jasje te steken, met de Decade Clash. Zo is uiteindelijk de 57/40 geboren, wat het merk beschrijft als ‘een frisse interpretatie van het iconische 574 model’. De jaren ‘80 en ‘90 feel is erin gebleven, maar het bovenwerk van de 57/40 is opnieuw geïnterpreteerd om de sneaker een meer moderne uitstraling te geven. Het traditionele N-logo is ook een stuk groter op de 57/40. De New Balance 57/40 is tevens ook het meest expressieve silhouet binnen de New Balance 574-familie.

New Balance is een populair merk omdat er voor ieder wel een model is. Een andere kwaliteit van het merk, is zonder enige twijfel ook de rust in de sneaker. Dit trok ook de aandacht van COMME des GARCONS, die een speciale, maar toch ook een basic sneaker op de markt wilden brengen. Eerder dit jaar slaagden ze daarin door een samenwerking aan te gaan met New Balance en een all-black versie van de 57/40 te droppen. Het zwart wordt alleen onderbroken door de letters op het label. De sneaker past dus perfect bij hoe het merendeel van onze garderobe eruit ziet. 


De COMME des GARCONS x New Balance 57/40

Ook Staud bracht een eigen interpretatie van de 57/40 op de markt, compleet met een collectie vol activewear. De samenwerking was populair onder menig beroemd persoon, waaronder Selma Omari. Op onderstaande foto is te zien dat Selma de kleurrijke sneaker combineert met een strakke legging, een denim jacket in dezelfde colourway als de sneaker en een bomberjack. Omari maakt haar outfit af met een wit tasje en houdt haar make-up en haar hierbij simpel. De sneakers zijn duidelijke eyecatchers bij deze outfit. 

De 57/40 is overigens niet het enige model dat populair is onder bekend Nederland. Zoals te zien op onderstaande foto, combineert Défano Holwijn zijn New Balance 991 erg casual met een trainingspak en een bodywarmer.

Ook Yuki Christus combineert zijn New Balance 550 lekker casual met een trainingspak, waarin de donkerblauwe colourway van de sneaker terugkomt. Bekijk zijn outfit hieronder.

Fashion influencer Khaoula Boumeshouli daarentegen, combineert haar New Balance met een spijkerbroek en een oversized coat. Waar Selma, Défano en Yuki voor casual gingen, laat Khaoula zien hoe je de New Balance 550 ook met een nettere outfit kan dragen. Zoals we al zeiden: de sneaker voor elke gelegenheid.

Leave a Reply