Skip to main content

Défano Holwijn en 4SHOBANGERS presenteren Red Bull Rap Champs

06/04/2022januari 3rd, 2023
rap champs
Défano Holwijn en 4SHOBANGERS tijdens de opnames van Red Bull Rap Champs - door Ali Mouvasi

Weet jij meer over rap en hiphop dan je favoriete artiesten? In ‘Red Bull Rap Champs’ gaan bekende Nederlandse artiesten de strijd aan om erachter te komen wie de absolute ‘Rap Champs’ zijn. Het programma is een remake van het Franse succesformat ‘Red Bull Rap Jeu’.

Presentator Défano Holwijn begeleidt twee teams/duo’s door vier rondes vol grappige en interactieve spellen. Niet alleen de hiphopkennis van de deelnemers wordt beloond met punten, maar ook grappige of foute antwoorden hebben invloed op de uiteindelijke score. “Zo’n programma als dit is natuurlijk vragen om problemen,” legt Défano uit. “Dat maakt het zo mooi. Ik heb gehuild van het lachen tijdens de opnames. Sommige kandidaten nemen het direct al veel te serieus.”

Op één van de opnamedagen belandden de deelnemende teams in een verhitte discussie. Het punt van discussie is of Suzan & Freek als één artiest gerekend moet worden, of dat het hier twee verschillende mensen betreft. “Ik kon ze echt niet sussen. De artiesten stonden recht tegenover elkaar. Het is in dit soort gevallen maar goed dat we een factchecker hebben,” aldus Défano.

Voor dit soort twijfelgevallen is het aan de factchecker 4SHOBANGERS de taak om dit tot een goed eind te brengen. “Ik deel de punten -voor zover mogelijk- eerlijk toe,” zegt 4SHO. “Voor grappige antwoorden krijgen kandidaten een bonuspunt. Maar soms reken ik ook punten aftrek wanneer ik het niet eens ben met de artiesten of als ze zich niet aan de regels houden.”  

De eerste aflevering met Bokoesam en Jacin Trill tegen Vic9 en Qlas is vanaf nu te checken. Het eerste seizoen van Red Bull Rap Champs telt 9 afleveringen en wordt iedere twee weken gelanceerd via het YouTube kanaal van ComplexNL.