Skip to main content

Deze Engelstalige artiesten uit Nederland MOET je kennen

02/03/2022

Wanneer je internationale ambities hebt en in een klein Europees land woont, gaat je moedertaal je muziek niet over de grens brengen. Het is een keuze die je muzikale carrière meer onzekerheden geeft, maar deze Nederlandse artiesten laten zien dat het kan! Complex NL brengt je negen artiesten van eigen bodem met internationale aspiraties.

RIMON

RIMON vangt sinds haar single ‘Grace’ in 2018 al hoge ogen in binnen- en buitenland. De r&b-zangeres uit Amsterdam dropte in de afgelopen jaren drie EP’s en meerdere singles en harkt op Spotify miljoenen streams binnen. 

Jarreau Vandal

Jarreau Vandal is een internationale heavy hitter die zijn carrière begon als DJ in de nachtclubs van Nederland. Als onderdeel van Soulection, een groot platform voor creatieve muzikanten, gevestigd in LA leerde de wereld kennis maken met de eclectische muziek van de Nederlandse artiest.

Cero Ismael

Deze Amsterdammer is niet echt in een hokje te plaatsen, want z’n eerste project ‘Blue Man’ brengt verschillende stijlen samen in een fusie hiphop met een vleugje r&b en soul. Cero Ismael is inmiddels 2022 ook sterk begonnen en bracht z’n nieuwe single ‘PLANS FOR US’ al eerder dit jaar uit. 

Jael

De Haagse renaissance man Jael is muzikant, producer, dj, zanger en speelt meerdere instrumenten. Vorig jaar dropte hij zijn debuut ‘Half as Much’ waar hij zijn diversiteit toont en je meeneemt in een reis door meerdere muzikale stijlen en emoties. 

Gaidaa

Buiten de randstand laat Gaidaa zien dat er ook sterke Engelstalige artiesten in de zuidelijke provincies te vinden zijn. De Eindhovense Gaidaa heeft een half miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en haar album ‘Overture’ ging ver buiten de grenzen van ons kleine kikkerlandje. 

Sevdaliza

Al jaren is Sevdaliza groter in het buitenland, dan in Nederland. Met uitdagende visuals en sterke tracks is ze al sinds 2015 aan het bouwen aan een internationale carrière. Met drie albums op haar naam en een sound die niet vergelijken is met welke artiest dan ook, is Sevdaliza een naam om te onthouden. 

Jay-Way

Jay-Way’s grind is een marathon, geen sprint. Sinds 2014 brengt hij steady muziek uit en naarmate de jaren vorderen, doet Jay-Way hetzelfde. De rapper heeft zich nooit geconformeerd aan het succes van Nederlandstalige hiphop en proeft sinds z’n single ‘No, I’m Not OK’ ook de vruchten van z’n harde werk. 

Naomi Sharon

Ook Rotterdam wordt gerepresent in deze lijst. Naomi Sharon heeft nog geen project uit, maar brengt sinds 2019 haar unieke stemgeluid naar de menigte met ijzersterke singles. Dit zorgde er ook voor dat ze mee mocht schrijven aan tracks voor de grootste artiest van onze tijd; Drake. 

Nana Fofie

Nana Fofie maakt afropop en genoot haar eerste successen met covers en mashups van bekende tracks. Winne en Memphis Depay gaven haar al een co-sign met de track ‘Akwaaba’, maar ook voor Nicki Minaj en Stormzy is Nana Fofie geen onbekende naam. 

Elijah Waters

Al sinds jong maakte Elijah de keuze om zich te focussen op Engelstalige hiphop en dit heeft geresulteerd in een uitgebreide discografie vol albums en losse singles. Z’n single ‘Lose Control’ was een groot succes en hij mocht deze track ook live doen bij het internationale platform ‘Colors’.

Leave a Reply