Skip to main content

Deze straf wordt er voortaan uitgedeeld als je racistisch bent tijdens een wedstrijd

19/10/2021
Beeld: Pixabay/Juan Maalmazan

Nadat dit weekend ook Denzel Dumfries slachtoffer was van racisme in de Serie A competitie, heeft de Italiaanse bond FIGC besloten om voortaan harder op te treden. Voetbalsupporters die zich tijdens een wedstrijd schuldig maken aan racistische bejegeningen krijgen voortaan een levenslang stadionverbod.

“Tegenwoordig hebben we de technologie om elk individu te identificeren. We kunnen daders opsporen, ze uit onze stadions weren en ze nooit laten terugkeren. Dat is de beste oplossing.”

Gabriele Gravina

Zo wil de bond een einde maken aan het terugkomende racisme probleem in de Serie A. Hiervoor werden de clubs gestraft door een leeg stadion of tribunevak als straf te geven – nu worden de straffen per individu gegeven. “Tegenwoordig hebben we de technologie om elk individu te identificeren. We kunnen daders opsporen, ze uit onze stadions weren en ze nooit laten terugkeren. Dat is de beste oplossing.” zei de FICG-voorzitter Gabriele Gravina.

Eerder deze maand was naast Denzel Dumfries, ook Kalibou Koulibaly het slachtoffer van racisme en in september waren ook Tiémoué Bakayoko, Mike Maignan en Franck Kessié racistisch bejegend.

Leave a Reply