Skip to main content

Deze vijf series zijn vanaf nu te zien in Nederland op HBO Max

09/03/2022januari 3rd, 2023
Beeld: Getty Images

Sinds dinsdag is het Amerikaanse streaming-service HBO Max, beschikbaar in Nederland. Het streaming-bedrijf vraagt tot en met 31 maart een maandelijks bedrag van 2,99 per maand. Dit bedrag is geldig voor de gehele duur van het abonnement dat je afsluit. Als je ná de 31e van maart een abonnement afsluit, betaal je maandelijks 5,99.

Door de komst van HBO Max is het nu mogelijk om van films en series te genieten die voorheen nog niet beschikbaar waren.

Wij hebben de vijf series die je moet checken op een rijtje gezet:

Chernobyl

De serie gaat over de bekendste kerncentrale-ramp in de geschiedenis van de mensheid. In de serie wordt er een kernfysicus aangesteld om de oorzaak van de ramp te onderzoeken. Hij beseft namelijk hoe groot de omvang van deze ramp is.

The Wire

Jimmy McNulty is een agent uit Baltimore. Tijdens zijn werk komt hij in aanraking met de vele criminele facetten die daar aanwezig zijn zoals drugs en corruptie. De serie zit vol wantrouwen en spanning.

The Sopranos

Anthony Soprano is een man met dubbelleven: aan het ene front is hij een familieman en maakt hij zijn gezin wijs dat hij de baas is van een afvalverwerkingsbedrijf. Aan het andere front is hij dé baas van het misdaadsyndicaat in New Jersey. Hierdoor komt hij in een slepende mentale tweestrijd.

Westworld

‘Westworld’ gaat over een fantasypark waarin rijken kunnen vertoeven tegen een fikse betaling. In deze wereld wonen er robots die in alles lijken op mensen. Ze tonen emotie, zijn van vlees en bloed en hechten zich aan mensen naarmate de tijd verstrijkt. De mensen die toetreden tot ‘Westworld’, mogen alles doen wat ze willen zonder dat er represailles zijn vanuit de robots. Hierdoor komt de ware aard van de elitaire mensheid omhoog.

Euphoria

De 17-jarige Rue gaat na het nemen van een overdosis naar een afkickkliniek. Nadat zij hier een tijdlang heeft gezeten, keert zij weer terug naar school. Eenmaal op school heeft zij nauwelijks de intentie om clean te blijven. Vooral omdat ze dat niet kan. Op dag ontmoet ze Jules; een transgender meisje dat veel indruk maakt op Rue.