Skip to main content

Deze vijf tracks heeft Ryan Babel op repeat!

03/12/2021
ryan babel

Het herfstweer is de perfecte aansluiting op de teleurstellende zomer. Op vakantie gaan, kon wel, maar liever niet. Verder viel er vrij weinig te doen op cultureel gebied. Om de culturele void te vullen, vragen wij elke week een andere culturele pionier naar hun favoriete tracks. Er is tegenwoordig zoveel muziek, dat een duwtje in de juiste richting geen kwaad kan.

Complex sprak daarom met Ryan Babel. Zo vertelt Ryan Babel over de dip van vijf jaar, familie en de band tussen Kanye West en Jay-Z. Dit allemaal heeft een connectie met de muziekkeuze van Ryan Babel. We waren daarom benieuwd naar welke nummers Ryan Babel op dit moment luistert en wat die nummers voor hem betekenen.

Ryan Babel – Three Miracles

‘Ik trap af met Three Miracles afkomstig van mijn autobiografische album. Three Miracles is een speciaal nummer opgedragen aan mijn familie. Ik druk mij anders uit op die track, toon mijn ware gevoelens. Ik vond het te vroeg voor een autobiografisch boek, daarom de keuze voor muziek. Emoties stonden sowieso opnummer twee als voetballer, dus mezelf zo blootgeven was spannend.’

Kanye West ft. Jay-Z – Jail

‘De aankondiging van het nummer Jail kwam voor mij als een verrassing. Heb dit nummer onder andere gekozen omdat ik, net zoals veel fans, niet had verwacht dat ze weer zouden samenwerken. Maar ik heb Jail ook gekozen vanwege wat Jay-Z allemaal zegt. Het klinkt heel herkenbaar.’

Ryan Babel – The Glory

‘Derde track die ik kies is The Glory van mezelf. Het omschrijft het moment dat Ryan Babel herboren werd. Kwam uit een dip van vijf jaar en maakte een transfer naar een team die in de UEFA Champions League speelde. Het voelde voor mij als een tweede jeugd. Ik heb in die periode van mijn carrière weer het plezier in voetbal ontdekt.’

Jay Electronica – Shiny Suit Theory

‘Op de track Shiny Suit Theory staat Jay-Z ook. Het is muzikaal, volwassen en een heel mooi nummer. Het volledige album A Written Testimony is tof. Ben een Hiphop-liefhebber en hou van dit soort tracks en rappers. Het is een onderdeel van mijn dagelijks leven, gebruik het voor een bepaalde rust of motivatie. Mijn gevoelens spelen sowieso mee bij de muziekkeuze.’

Ryan Babel – Resurrection

‘De laatste track in het lijstje is Resurrection. Het gaat over de donkere kant van mijn carrière. Had het al eerder over een dip van vijf jaar, dat probeer ik in deze track te omschrijven. Maar die vijf jaar past nooit op één track. Die vijf jaar was een hele lange periode van hard werken. Ik was onder de radar, en zat zonder club, dan heb je altijd de keuze: opgeven of doorgaan? Ik kies altijd voor doorgaan.’

Leave a Reply