Skip to main content

‘Dinsdag’ is wellicht de volgende TikTok-hit: we spraken Rarri Jackson over het succes ervan

25/02/2022
Afbeelding via Rarri Jackson

TikTok staat centraal in het succes van veel hits die we in de afgelopen tijd hebben gehad. Het platform biedt een vorm van marketing aan die fans uitdaagt om te participeren, met een algoritme die gefocust is op het ontdekken van nieuwe artiesten.

Zo kregen we ‘Le Bled’ en ‘Amsterdam’ van Cristian D, werd ’50 Cent’ van Bokoesam een clubhit zonder dat de clubs open waren en hebben we nu ‘Dinsdag’ van Rarri Jackson. Die laatste is pas een paar dagen uit, maar is al op #62 binnen gekomen in de top 200 van Spotify en gaat richting de Dutch Charts. Rarri Jackson is daarmee de eerste independent Somalische artiest die in de charts staat. Reden genoeg om hem even op te bellen en wat vragen te stellen!

Ten eerste, gefeliciteerd met je eerste keer in de charts. Hoe voelt dat?

Het is geweldig man! Ik maak muziek voor de love en het is geweldig om daar de erkenning voor te krijgen. Ook laat het zien dat alles mogelijk is en dat hard werken loont. Uiteindelijk hoop ik op meer, maar ik ben hier al heel erg dankbaar voor.

Tiktok heeft een grote rol gespeeld in het succes, wat is het geheim achter de marketing?

TikTok is een geweldig platform. Het is het enige platform waar independent artiesten hun nummers echt viraal kunnen laten gaan. Het democratische ervan is dat de mensen bepalen wat populair wordt. Daardoor kwam het nummer later ook in een playlist. Het ging heel organisch. Zonder TikTok had ik dit nieuwe publiek niet kunnen bereiken.

Je bent de broer van TikTok held Appie, heeft hij je de fijne kneepjes van het vak uitgelegd?

Ja man! Hij heeft me echt gezegd dat ik op deze wave moest springen. Hij is sowieso king of the ‘Tok’. Shout out naar hem.

Je rapt dat je op bent gekomen door MS Paint en dit is ook terug te zien je covers & in de kleding die je verkoopt – waarom heb je voor deze art style gekozen?

Ik koos ervoor omdat die stijl in mijn ogen heel puur is. Het is heel do it yourself en dat motiveert mij ook om alles ook echt te doen. Als je geen backflip kan moet je een koprol doen. Er is altijd een weg en ik laat me door niemand tegenhouden. Roeien met de riemen die ik heb. Voor mij is Soulja Boy bijvoorbeeld een evengoede zanger als Adele. Niet door zijn kwaliteiten maar omdat alles uit zijn hart komt.

Je bent inmiddels al gedraaid op SLAM! & 3FM, hoe heb je de tune op de radio gekregen?

Iemand van SLAM! stuurde mij een DM waarin hij vroeg of ik mijn nummer aan hem wilde sturen. Dus ik stuurde het naar hem en hij speelde het op de radio. Ineens kreeg ik de volgende dag weer een DM van 3FM, en vandaag van Studio Brussel. Ik ben een independent artiest en heb dus niemand die dit voor me regelt. Het is geweldig dat ze dit uit eigen wil voor mij afspelen.

Komen er nog meer tunes in deze stijl aan, of laat je jezelf niet echt leiden door cijfers?

Nee ik laat me sowieso niet echt leiden door mainstream succes. Ik maak gewoon wat ik voel en ik zal nooit meegaan op hetgeen dat nu populair is. Vroeger maakte ik al housemuziek en dat deed ik echt omdat ik dat leuk vind. Dat zal ik altijd doen.

‘Dinsdag’ van Rarri Jackson en Vieze Asbak staat nu op Spotify!

Leave a Reply