Skip to main content

Dit heb je gemist op SMIB x TNO Fest: High Five 

30/08/2022januari 3rd, 2023
smib tno fest

We mogen weer! Het festivalseizoen is volop in gang en daarbij hoort natuurlijk ook het jaarlijkse SMIB x TNO (The New Originals) Fest. Los van een festival, is dit een stukje cultureel erfgoed geworden. Een manifestatie van de muziek waar Nederlandse jongeren naar luisteren, de kleding die we dragen, de manier waarop we praten. De mannen van SMIB reppen in alles wat ze doen de Bijlmer en dat was ook te zien aan de line-up. Dit jaar vierden de collectieven alweer hun vijfde editie van het festival, genaamd ‘High Five’. Kon je er niet bij zijn? Dit is wat je hebt gemist. 

SMIB x TNO Fest: High Five 

Afgelopen weekend was het zo ver: de vijfde editie van het SMIB x TNO Fest in Amsterdam. Bij ‘High Five’ werd het groter aangepakt dan ooit. De gigantische line-up werd verdeeld over twee stages: de Mosh Stage en de Flex Stage. Bij de Flex Stage konden gasten genieten van de tofste dj’s (Abstract en Jolani Jhones, bijvoorbeeld) en op de Mosh Stage waren alle live optredens. Zo stonden natuurlijk de mannen van de SMIB kern op het podium, zoals Ray Fuego, Gunpla GG en Nnelg. Ook gevestigde Amsterdamse parels als Henkie T en Bokoesam met zijn nieuwe dancehall tunes, konden niet ontbreken. Maar ook de nieuwe lichting Nederlandse supersterren was te vinden op het festival. Zo nam ADF Samski zijn ADF Family mee en waren ook Bully en Oomtow ready om hun grootste hits te performen. Genoeg voer voor moshpits dus en genoeg diversiteit voor de jonge hip-hop liefhebber. 

Tennis, goodiebags en merch 

SMIB heeft zoveel culturele invloed gehad, dat het collectief niet alleen bekendstaat vanwege hun muziek, maar vooral ook vanwege hun merchandise. Jongeren door het hele land zijn te zien in SMIB hoodies. Hetzelfde geldt voor de kleding van The New Originals. Merchandise was dan ook een belangrijk onderdeel van SMIB x TNO Fest. Het hele festivalterrein was bezaaid met graphic hoodies en t-shirts, speciaal ontworpen met een SMIB x TNO logo. Natuurlijk waren er ook veel jongeren te zien in SUMIBU en The New Originals kleding. 

Naast genieten van alle optredens en shoppen voor exclusieve merch, waren er ook genoeg andere activiteiten voor bezoekers van het festival. Zo organiseerde Fila een tennisactivatie, waarbij festivalgangers konden tennissen om nieuwe kleding te winnen. Daarnaast was er ook een tenniswand met gaten. Als je de tennisbal door een van deze gaten wist te slaan, kon je ook prijzen winnen. Alle apparel en sneakers waren brand new, uit Fila’s FW22 sportcollectie. Het leverde een een mooi spel op, waarbij mannen en vrouwen, jong en oud, allemaal op speelse wijze in aanraking met tennis konden komen. De festivalgangers konden hierdoor contact maken met anderen en met een flinke goodiebag naar huis. Bekijk hieronder enkele foto’s van de tennis activatie van Fila. 

smib tno fest
smib tno fest

Al met al was het weer een geslaagde, zonnige dag in Amsterdam. De invloed van SMIB op de Nederlandse jongerencultuur reikt zo ver, dat het festival weer de perfecte plek was voor verschillende culturen om elkaar te ontmoeten, verbonden door de liefde voor muziek. Met alweer de vijfde editie van SMIB x TNO Fest, laten de laten de heren wederom zien hoeveel ze teruggeven aan hun hometown. We zijn dan ook heel benieuwd naar wat ze volgend jaar voor ons in petto hebben!