Skip to main content

Dit is waarom je de eerste aflevering van Kanye’s ‘Jeen-Yuhs’ moet kijken

17/02/2022
Afbeelding via Netflix

Gisteren verscheen de eerste aflevering van Kanye’s docu-serie ‘Jeen-Yuhs’. De documentaire begint in 1998 wanneer de regisseurs Coodie en Chike voor het eerst hun camera op hem richtte. In de documentaire kon je al zien dat hij destijds geen gebrek had aan zelfvertrouwen en ambitie. Hierdoor besloten zij Kanye West te volgen in zijn reis naar de top.

Kanye stond op dat moment nog alleen bekend als producer. Wel had hij al grote aspiraties om door te breken als rapper. In de documentaire zien we hem in de tijd dat hij ‘Izzo (H.O.V.A.)’ produceerde voor Jay-Z. Ook werden er beelden getoond waarin hij werkte aan College Dropout en hoe hij zijn debuutproject aan het pitchen was bij verschillende labels.

Duidelijk wordt dat dit niet over een nacht ijs ging. Het heeft Kanye veel moeite gekost om uiteindelijk een platencontract te bemachtigen. Wat opvalt is de onvoorwaardelijke steun die hij kreeg van Donda West. De moeder-zoon relatie die zij hadden is eigenlijk al reden genoeg om te kijken – als je het nog niet gezien had. Op woensdag 23 februari kunnen we de tweede aflevering van de ‘Jeen-Yuhs’-serie verwachten.

Leave a Reply