Skip to main content

Dit zijn de potentiële opvolgers van Koeman bij FC Barcelona

28/10/2021
Beeld: Flickr / Ronnie Macdonald

De geruchtenmachine werkt alweer op volle toeren. Nu Koeman is ontslagen moet FC Barcelona snel schakelen voor een opvolger. Hoewel al jaren gehoopt wordt op de komst van Xavi, blijft het afwachten wie de nieuwe coach van FC Barcelona wordt. De fans kunnen alleen maar hopen dat de juiste keuze gemaakt wordt. Vanuit Complex een overzicht met potentiële opvolgers van Koeman:

Xavi

 Opvolger Koeman - Xavi

De topfavoriet bij fans en clubbestuur om het te worden. Hoewel Xavi de geruchten ontkent, blijft men beweren dat de coach bij zijn huidige club Al-Sadd een barca-clausule heeft. We wachten het in spanning af.

Roberto Martinez

Opvolger Koeman - Roberto Martinez

Is momenteel bondscoach van België en heeft een barca-clausule in zijn contract staan. Het is eenzijdige opzeggingsclausule, waarbij de coach mag vertrekken als FC Barcelona aanklopt. Uit respect voor Koeman gaf hij in september aan dat het te vroeg is om te reageren op de geruchten. Nu het moment daadwerkelijk is aangebroken staan alle ogen gericht op Martinez.

Erik Ten Hag

Opvolger Koeman - Erik Ten Hag

De man die Ajax dit jaar laat draaien als een tierelier: Ik heb het over Erik Ten Hag. Hij heeft al eerder aangegeven geen ander avontuur te willen, maar als FC Barcelona aanklopt kan je moeilijk nee verkopen.

Jordi Cruijff

Opvolger Koeman - Jordi Cruijff

Het is afwachten wanneer Jordi Cruyff als coach aan de slag gaat bij FC Barcelona. Is het nu? Is het over 10 jaar? We weten het niet. Jordi heeft wel al aangeven dat hij loyaal is aan Koeman en niet direct na hem het stokje wil overnemen. Daarnaast is Jordi al de persoonlijk adviseur van Laporta in voetbalzaken. De kans is dus klein dat hij nu coach wordt.

Namen in de wandelgangen, die in principe al uitgesloten zijn:

Andrea Pirlo

Antonio Conte

Sergi Barjuán*

*functioneert nu als interim-coach

Leave a Reply