Skip to main content

Dit zijn momenteel de beste films op Netflix (september 2021)

29/09/2021
Beeld: Netflix

Op sommige dagen lijkt het alsof je alles op Netflix hebt bekeken. Niet alleen hun talloze originele tv-programma’s, maar ook elke film die er is. Wij zijn er om je te vertellen dat dat niet waar is. Dankzij een constant bijgewerkte bibliotheek met originele en verworven titels, is er altijd iets nieuws om naar te kijken op Netflix. Hun filmselectie is constant dynamisch en bevat talloze titels die je zeker zullen verleiden. Hieronder een overzicht van de beste films op Netflix in de maand september:

My Octopus Teacher (2020)

Regisseur: Pippa Ehrlich, James Reed
Genre: Documentaire
Speelduur: 1u 25m

My Octopus Teacher is onmiskenbaar uniek, meeslepend en één van de meest beroemde films die Netflix ooit heeft uitgebracht. De documentaire gaat over filmmaker Craig Foster terwijl hij contact maakt met een wilde octopus. Dit in een Zuid-Afrikaans kelpwoud om te leren van zijn mysterieuze wereld. My Octopus Teacher zal je zeker ontroeren. De vriendschap tussen Foster en de octopus is goed gedocumenteerd en zelfs hartverwarmend. De documentaire is zo charmant en oprecht dat het er zelfs in slaagde om de Academy Award voor beste documentaire in de wacht te slepen. Mijn Octopus Teacher is een vreemde, unieke belevenis.

Django Unchained (2012)

Regisseur: Quentin Tarantino
Cast: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington
Genre: Western / Actie
Speelduur: 2u 45m

Quentin Tarantino vervolgde zijn historische periode die begon met de hit Inglourious Basterds uit 2009 met het even succesvolle Django Unchained uit 2012. Geïnspireerd door het western-genre, volgt de actiethriller de voorheen tot slaaf gemaakte Django (Jamie Foxx) terwijl hij samenwerkt met de Duitse premiejager Schultz (Christoph Waltz) om zijn vrouw (Kerry Washington) te redden van de psychopathische plantage-eigenaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). ). Het resultaat is een verbluffend gewelddadige wraakfilm die direct gericht is op het kwaad van racisme en slavernij. Het onderwerp is onmiskenbaar moeilijk, maar wat de film echt laat werken, zijn de topprestaties van de drie hoofdrolspelers. 

Fear Street Part One: 1994 (2021)

Regisseur: Leigh Janiak
Cast: Kiana Madeira, Olivia Welch, Benjamin Flores Jr., Fred Hechinger
Genre: Horror
Speelduur: 1u 45m

Een verfilming van R.L. Stine’s Fear Street-serie, Fear Street Part One: 1994, is het huiveringwekkende begin van een trilogie van films. De films duiken in de geliefde horrorserie die iets volwassener is dan zijn meer kindvriendelijke Goosebumps-serie. Fear Street Part One: 1994 draait om tiener Deena (Kiana Madeira), haar ex-vriendin Sam (Olivia Scott Welch) en hun vrienden terwijl ze racen om een ​​oeroud kwaad te stoppen. Regisseur Leigh Janiak werd duidelijk beïnvloed door horrorfilms uit de jaren 90 en dat is te zien.

Star Trek (2009)

Regisseur: JJ Abrams
Cast: Chris Pine, Zachary Quinto, Leonard Nimoy, Karl Urban
Genre: Sci-Fi, Actie
Speelduur: 2u 6m

Star Trek draait om James T. Kirk (Chris Pine) en instructeur Spock (Zachary Quinto). James en Spock worden voor een noodgeval op Vulcan op de U.S.S Enterprise gezet, met een bemanning van veelbelovende jonge cadetten. De film is een zorgvuldig samengestelde reboot van jonge veelbelovende acteurs die de iconische personages waarmaken. Chris Pine en Zachary Quinto maken de prestaties van William Shatner en Leonard Nimoy geloofwaardig op een manier die zelfs oude Star Trek-fans indruk maakte. Een bewonderenswaardige prestatie voor zo’n hondsdolle schare fans. Strak, leuk en slim geschreven en geregisseerd, Star Trek is een van de beste films van JJ Abrams en een van de beste kaskrakers van de jaren 2000.

Ma Rainey’s Black Bottom (2020)

Regisseur: George C. Wolfe
Cast: Viola Davis, Chadwick Boseman, Glynn Turman, Colman Domingo
Genre: Drama
Speelduur: 1u 34m

August Wilson wordt beschouwd als een van de grootste toneelschrijvers aller tijden. Sinds zijn dood in 2005 heeft Denzel Washington geholpen om zijn werk naar filmschermen te brengen. Hij regisseerde Fences uit 2016 en produceerde hij dit jaar Ma Rainey’s Black Bottom. De Netflix Original speelt zich af in het Chicago van de jaren 1920 en draait om blueszangeres Ma Rainey (Viola Davis). Terwijl de spanningen oplopen tussen haar, haar trompettist (Chadwick Boseman) en haar racistische witte management. Viola Davis past perfect bij de woorden van August Wilson, net als Chadwick Boseman. 

Uncut Gems (2020)

Regisseur: Josh and Benny Safdie
Cast: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel
Genre: Thriller
Speelduur: 2u 15m

In de opvolger van hun veelgeprezen film Good Time uit 2017 werken de gebroeders Safdie samen met niemand minder dan Adam Sandler. De misdaadthriller volgt de New Yorkse juwelier Howie (Adam Sandler), die in het bezit komt van een zeldzame Ethiopische opaal. Hij merkt al snel dat hij alles op het spel zet om steeds meer schulden te betalen aan boze en gewelddadige verzamelaars. Net als Good Time is Uncut Gems een diepgewortelde, stressvolle rit die nooit ophoudt. Adam Sandler werd beroofd van een Oscar-nominatie, Julia Fox maakt een gedenkwaardig acteerdebuut als Howie’s vriendin Julia. En het meest verrassende van alles is dat Kevin Garnett zichzelf speelt. Uncut Gems is een verder bewijs dat Josh en Benny Safdie twee van de beste regisseurs zijn die momenteel werken. Uncut Gems blijkt een geweldige set vanuit Netflix zijn geweest.

El Camino (2019)

Regisseur: Vince Gilligan
Cast: Aaron Paul, Jesse Plemmons, Robert Forster
Genre: Drama
Speelduur: 2u 2m

Toen Breaking Bad vier jaar geleden de serie-afsluiting uitzond, hadden maar weinigen kunnen vermoeden dat we ooit zouden zien waar Jesse Pinkman (Aaron Paul) terechtkwam.  Nu is El Camino hier om de vragen te beantwoorden die elke Bad-fan sindsdien heeft gehad, Nadat Jesse Pinkman dankzij Walter White aan de gevangenschap van neonazi’s was ontsnapt. El Camino volgt Jesse in de dagen na de Breaking Bad-finale, terwijl hij de wet ontwijkt en een toevluchtsoord probeert te vinden. Net als de show zelf, is El Camino gespannen en duister grappig, met optredens van enkele Breaking Bad-favorieten. Waaronder Todd (Jesse Plemmons) en Mike (Jonathan Banks) en andere favorieten. Hoewel El Camino qua plot niet echt verrassend is, maakt het dit goed in een geweldige uitvoering van Paul. 

Leave a Reply