Skip to main content

Door mega blunder moest Squid Game deze scènes van Netflix verwijderen

05/10/2021
squid game
Beeld: Youngkyu Park

Squid Game is momenteel zonder twijfel de meest populaire Netflix serie. De lugubere kinderspelletjes, uitgebeeld in een Koreaanse setting, lijken iedereens aandacht te trekken en te houden. Maar nu blijkt echter dat de makers van de serie een fout hebben gemaakt, waardoor enkele scènes uit de serie verwijderd moesten worden van Netflix.

Zo was er in de serie namelijk een visitekaartje te zien, waarop het nummer werd getoond van de makers van het spel. Spelers konden naar dit nummer bellen als ze mee wilden doen. Hoewel Squid Game een fictie serie is, bleek het nummer dat te zien was in de scènes écht te zijn. Tijdens verschillende interviews gaf de eigenaar van het nummer aan continu gestalkt te worden met belletjes. Volgens hem ontving hij meer dan 1000 belletjes op een dag, waardoor hij niet meer kon werken en zijn batterij continu leeg was.

Om de privacy van de man in kwestie te bewaren (en waarschijnlijk te voorkomen dat ze miljoenen in schadevergoeding zullen moeten betalen), heeft Netflix besloten enkele scènes uit Squid Game te verwijderen of aan te passen. Het gaat hierbij alleen om de scènes waarin het telefoonnummer te zien is.

“Samen met het productiebedrijf werken we eraan om deze kwestie op te lossen, inclusief het bewerken van scènes met telefoonnummers waar nodig.”

Netflix

In de meeste landen zijn de scènes al aangepast, maar nog niet overal. Zo blijken kijkers uit Australië het telefoonnummer nog steeds te kunnen zien.

Squid Game nog niet gezien? Bekijk hieronder de trailer

Leave a Reply