Skip to main content

Drake’s ‘Certified Lover Boy’ meer streams dan Kanye’s ‘Donda’

09/09/2021
kanye west

Als het gaat om Donda vs. Certified Lover Boy, heeft iedereen een mening. Maar als de rivaliserende albums uitsluitend op streaming-nummers worden beoordeeld, begint er een duidelijke winnaar te ontstaan.

Volgens Rolling Stone heeft Certified Lover Boy drie dagen nodig gehad om dezelfde cijfers te halen waar Donda een week over deed. De analyse volgt vanuit Alpha Data. Vanaf de release op vrijdag 3 september tot en met zondag werd CLB meer dan 430 miljoen keer gestreamd in de Verenigde Staten. Donda heeft ondertussen in de eerste acht dagen van release slechts 423 miljoen streams geklokt. De definitieve cijfers voor de eerste week van het CLB worden ergens dit weekend verwacht.  

Zoals eerder deze week aangegeven, verkocht Donda een indrukwekkende 309.000 album-units. Dat overtrof Kanye’s twee eerdere albums, Jesus Is King en Ye, die debuteerden met respectievelijk 264.000 en 208.000 equivalente album-units. Ondertussen is de verwachting voor de eerste weekcijfers voor CLB nóg hoger dan die van DONDA, tussen zelfs 575.000 en 625.000 album-equivalenten! Wat betreft Amerikaanse streams, wordt verwacht dat het volledige 7-daagse totaal ergens tussen de 650 miljoen en 700 miljoen streams zal zijn.

Het is echter benoemingswaardig dat Drake een voordeel had op Kanye. Dit omdat Donda twee dagen minder had omdat het album op een zondag is uitgebracht. Natuurlijk kan je dit ook omdraaien als het gaat om het aantal nummers op beide albums. CLB heeft 21 nummers en Donda heeft 29 nummers op het album staan. Inmiddels heeft Donda een miljard streams bereikt

Leave a Reply