Skip to main content

Facebook gaat rebranden met een nieuwe naam

20/10/2021
Afbeelding via Flickr

Al sinds 2004 loopt het gigantische techbedrijf met ongeveer dezelfde naam. Het begon als TheFacebook en met even later een kleine aanpassing – Facebook – is de naam uitgegroeid tot een van de bekendste ter wereld. Mark Zuckerberg vindt echter dat het tijd is voor iets nieuws.

De verandering zou zo vroeg als volgende week kunnen komen en komt voort uit de ambitie om bekend te staan om meer dan alleen social media en haar kwalen. De rebrand zou betekenen dat de bekende blauwe app samen naast WhatsApp en Instagram onder het moederbedrijf zal staan.

Zuckerberg deelde eerder al zijn visie over de toekomst van Facebook. Hij wilt werken richting een ‘metaverse’ – niet te verwarren met Marvel’s multiverse – wat een plek moet gaan worden die de realiteit zal combineren met een virtuele wereld. Facebook maakte eerder al bekend dat ze ruimte hebben gemaakt voor 10.000 extra personeelsleden in Europa alleen. Dus als je nog een baantje zoekt, wellicht dat je onze Mark kan helpen met zijn ‘metaverse’.

Leave a Reply