Skip to main content

Familie van Astrofest slachtoffer bekritiseert Kanye’s ‘idiote’ verzoek aan Billie Eilish om excuses aan te bieden aan Travis Scott

11/02/2022
Afbeelding via Getty/Stephane Cardinale - Corbis

Nadat Kanye West had gezegd dat hij niet op Coachella zal optreden totdat Billie Eilish zich verontschuldigt heeft bij Travis Scott, hebben de grootouders van Ezra Blount, een slachtoffer van Astroworld Festival, Ye hard bekritiseerd voor zijn “kwetsende” en “belachelijke” eis.

Tijdens een recente show in Atlanta stopte Billie even om een fan in het publiek te helpen. Eilish vroeg of ze een inhalator nodig hadden, vroeg haar crew om te komen helpen en vertelde haar fans om de fan de ruimte te geven. ‘Geef haar wat tijd. Niet opdringen,’ zei ze. “Ik wacht tot mensen in orde zijn totdat ik doorga.”

Sommige mediaoutlets, waaronder TMZ, interpreteerden haar opmerkingen als een diss naar Travis. Kanye zag het moment ook als shade en vroeg Billie om zijn excuses aan te bieden aan zijn collega, en dreigde anders niet op te treden op Coachella. Ye’s eisen hebben emoties opgewekt bij degenen die persoonlijk werden getroffen door de menigte van Astroworld Festival, waarbij 10 aanwezigen omkwamen en meer dan 300 gewond raakten.

“Het is pijnlijk voor ons om de woorden van Kanye te horen. Wat idioot om te zeggen’, vertelde Bernon Blount, de grootvader van het 9-jarige slachtoffer Ezra Blount, aan Rolling Stone.

Bernon zei dat het ondenkbaar is dat Kanye zou willen dat ‘iemand zich verontschuldigt omdat hij het welzijn van iemand anders boven zijn winst stelt’. Bernon zei dat als Billie Eilish haar show niet had stopgezet, de fan ernstig gewond of zelfs dood had kunnen zijn.

De kritiek van de familie op Kanye komt niet lang nadat hij zich verzette tegen een “afwijzende” bewering over zijn geestelijke gezondheid, waarin hij het niet eens was met het label “gek”. Ye is tegenwoordig weer volop in het nieuws – negatief en positief. We hopen dat hij uiteindelijk de rust zal vinden die hij nodig heeft tijdens het maken van ‘DONDA 2’.

Leave a Reply