Skip to main content

Fans van NBA YoungBoy zijn op een missie om de opgesloten rapper vrij te krijgen

08/10/2021
Beeld: Flickr / Vibe 105

Een petitie op Change.org dat vraagt om de vrijlating van de 21-jarige rapper is inmiddels meer dan 110.000+ ondertekend. In de petitie is een notitie met een kort overzicht verwerkt met de meest recente juridische problemen van NBA YoungBoy. De petitie is gericht aan Joe Biden en er zijn om precies te zijn 111.000 handtekeningen verzameld.

De juridische problemen komen voort uit een arrestatie die plaatsvond in september 2020. Waar NBA YoungBoy en 16 anderen werden beschuldigd van drugs- en wapengerelateerde aanklachten tijdens een video-opname.

 Hoewel YoungBoy de volgende dag werd vrijgelaten, zat hij in maart van dit jaar weer in hechtenis na een achtervolging in Los Angeles. De politie beweerde dat de rapper voor de politie was gevlucht nadat hij een stopteken had gekregen. Hij kreeg het stopteken op basis van een openstaand arrestatiebevel dat verband hield met de aanklachten van september. Na een korte achtervolging werd NBA YoungBoy aangehouden en zit hij sindsdien achter de tralies. Het juridische team van YoungBoy voerde aan dat de rapper onterecht het doelwit was van de politie. De advocaten beschreven zijn arrestatie in maart als een “uiterst onnodig militaristisch vertoon van geweld en intimidatie”.

De petitie van Change.org wijst erop dat de volgende zittingsdag van de rapper pas later deze maand zijn gepland, maar drong er bij Biden op aan hem vrij te laten voor zijn 22e verjaardag op 20 oktober.

Leave a Reply