Skip to main content

Frenna en Ronnie Flex gaan 6 oktober de muzikale strijd aan tijdens Red Bull SoundClash 

07/07/2022januari 3rd, 2023
Afbeelding via Red Bull

Op donderdag 6 oktober vindt Red Bull SoundClash in de Gashouder in Amsterdam plaats. Twee van de grootste hitmakers van Nederland, namelijk Frenna & Ronnie Flex, nemen het tijdens dit evenement tegen elkaar op. Een interessant duo, aangezien de twee bevriend zijn en normaal gesproken met elkaar op het podium staan. Tijdens dit unieke evenementenconcept zullen de artiesten een muzikale strijd aangaan en in vier aparte rondes het publiek moeten overtuigen om als winnaar uit de bus te komen. De avond wordt gehost door niemand minder dan Défano Holwijn.

Hoe werkt Red Bull SoundClash precies? Het publiek verzamelt zich in het midden van de venue. Op twee podia tegenover elkaar verschijnen de twee artiesten met elk hun eigen band. Vervolgens moeten beide acts in vier rondes alles in de strijd gooien om als winnaar gekozen te worden. Zo is er een ronde waarin beide artiesten hetzelfde nummer moeten coveren (The Cover), spelen Ronnie Flex & Frenna een nummer van zichzelf en moet de ander deze halverwege overpakken (The Take Over), moeten ze twee nummers van zichzelf in een ander jasje steken (The Clash) én mogen ze een mystery guest uitnodigen om extra uit te pakken (The Wild Card). Het publiek zal uiteindelijk door middel van het applaus per ronde bepalen wie zich de echte winnaar mag noemen.

De artiesten 

De 30-jarige Frenna is één van de meest gestreamde artiesten van Nederland. De welbekende artiest zat in het NEW WAVE project van Top Notch in 2015, wat een doorslaggevend moment is geweest voor zijn muzikale carrière. Inmiddels telt Frena 35 gouden platen, 1 Edison award, meer dan 2 miljard streams en meerdere nummer 1 hits waaronder ‘Energie’ samen met Ronnie Flex. 

Ook de 30-jarige Ronnie Flex heeft een hoop successen op zijn naam staan. Naast het feit dat ook hij één van de meest gestreamde artiesten van ons land is, telt ook hij 35 gouden platen, meer dan 2 miljard streams, 2 Edisons en vele nummer 1 hits waaronder uiteraard ‘Energie’ met Frenna. Ook Ronnie heeft onderdeel uitgemaakt van het NEW WAVE project, wat een bepalende basis is geweest voor zijn muzikale carrière. 

“Ik zeg je eerlijk, hoe lang hebben we nog? Ik ga even vegan proberen te leven, een beetje sporten, want m’n boy Frennie is altijd topfit.” – aldus Ronnie Flex over de voorbereidingen die hij gaat treffen. Ook Frenna geeft aan in de aankomende tijd weer veel in de gym te willen doorbrengen: “Wanneer die shit uit gaat on stage, moet het er ook gewoon goed uit zien!”

Frenna en Ronnie Flex verschijnen donderdag 6 oktober niet zomaar in de Gashouder. Ze zullen hiervoor wekenlang moeten repeteren en zich grondig moeten voorbereiden om de strijd te kunnen winnen.

Datum: 6 oktober 2022
Tijd: 20:00 uur
Locatie: de Gashouder in Amsterdam
Ticketprijs: vanaf €25,00
Video: klik hier

De ticketverkoop gaat op vrijdag 8 juli om 10:00 uur van start. Voor tickets en meer informatie kijk op http://www.redbull.nl/soundclash