Skip to main content

Frenna gaat speciale samenwerking aan met Havana Club

01/04/2022januari 3rd, 2023
Beeld: Havana Club

Frenna gaat een samenwerking aan met het rum merk Havana Club. Samen lanceren de campagne genaamd ‘A Toast To The Culture’ en dit is een initiatief waarmee talent en creativiteit willen supporten. Daarbij hoort ook een limited edition fles die ook ontworpen is door jonge talenten. Verder bracht Frenna in het kader van ‘A Toast To The Culture’ een nieuw nummer genaamd ‘Waistline’ uit. Deze is vandaag uitgekomen.

Basiswaarden van Frenna en Havana

Frenna’s weg naar succes was geen makkelijke. Hij groeide op in de Schilderswijk en had daar een hectische jeugd. Door de steun van zijn naasten, zijn harde werk en zijn zelfvertrouwen zorgden ervoor dat hij heeft bereikt wat hij bereikt heeft. Ook zijn Ghanese roots waarin een warm familiegevoel centraal staat, hebben hem in moeilijke tijden stabiel gehouden. Dit zijn dezelfde waarden die hoog in het vaandel staan bij Havana Club. Het Cubaanse rum merk gelooft in waarden als cultuur, hard werken, familie en vrienden en dat sluit naadloos aan bij een artiest als Frenna.

Proces ‘A Toast To The Culture’

Frenna en Havana Club zijn er zes creatievelingen uitgekozen die door hen werden begeleid waarin er ideeën en kennis werd uitgewisseld. Daaruit is een videoclip, een portret schilderij van Frenna en een limited edition fles utgekomen.

Design Havana Club fles

De limited edition fles werd ontworpen door de Amsterdamse vormgever Julian Roebling. De fles heeft de kleuren van de Ghanese vlag, die dienen als een ode aan Frenna’s roots. Daarnaast zijn ook Frenna’s beroemde ‘777’ logo, een adelaar – de hoogste vogel in de lucht waar Frenna naar op kijkt en het dier wat symbool staat voor Ghana – en zeven adinkra symbolen die staan voor Grootheid, Dapperheid, Creativiteit, Moed, Wijsheid van het verleden, Kracht en Hoederschap, terug te vinden in het design.

Al met al is het een geslaagde samenwerking waarbij verschillende creatieve disciplines bijeen samen om samen iets moois te maken.

Check de nieuwe videoclip van ‘Waistline’ in samenwerking met Havana Club hieronder: