Skip to main content

Gallery Dept. kopen in Nederland? Hier moet je zijn

11/04/2023
Beeld: Josué Thomas voor Lanvin

Gallery Dept. is een relatief nieuw en opkomend merk dat sinds zijn oprichting in 2016 snel aan populariteit heeft gewonnen. Het merk is gevestigd in Los Angeles en staat bekend om zijn unieke en grensverleggende benadering van mode. Gallery Dept. heeft al snel een sterke aanhang gekregen onder beroemdheden en influencers, zoals Kanye West, Travis Scott en Gigi Hadid. Op zoek naar winkels waar je Gallery Dept. kan kopen in Nederland? Lees dan snel verder.

Je kunt Gallery Dept. bij verschillende winkels in Nederland kopen. Zo kun je verschillende items van het merk kopen in zowel de fysieke winkel als de webshop van ANSH46. Ook bij Labels Fashion kun je terecht voor het populaire streetwear merk. In de fysieke winkel zal binnenkort een nieuwe collectie verkrijgbaar zijn. Voor het meest volledige aanbod moet je echter bij de webshop van Gallery Dept. zelf zijn. Het merk bezorgt over de gehele wereld, wat betekent dat je gewoon vanuit je huiskamer je favoriete fits kunt bestellen. Op zoek naar meer streetwear shops? Check hier ons lijstje van shops in Amsterdam.

Meer over Gallery Dept.

Het merk Gallery Dept. is opgericht door Josué Thomas, die zijn inspiratie haalt uit de wereld van kunst en cultuur. Thomas gelooft dat mode en kunst elkaar overlappen en dat er ruimte is om de grenzen tussen beide te vervagen. Een van de redenen dat Gallery Dept. zo populair is om te kopen, is het gebruik van gerecyclede materialen en vintage stoffen. Dit past perfect bij de huidige trend van duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de mode-industrie. Door het gebruik van gerecyclede materialen en vintage stoffen, creëert het merk unieke kledingstukken die niet alleen modieus zijn, maar ook milieuvriendelijk.

Het merk heeft in de laatste jaren ook steeds meer populariteit gewonnen in de hiphop scene. Toen Migos hun langverwachte album Culture III uitbracht in juni, deden ze dat door een speciale capsulecollectie uit te brengen in samenwerking met Gallery Dept. In 2021 dropte het merk een exclusieve collectie in samenwerking met Lanvin, waar Offset het gezicht van was. Ook rappers als Drake en Lil Baby werden in items van het merk gespot.

Gallery Dept. kopen
Beeld: Josué Thomas voor Lanvin

Virgil Abloh was een van de vroegste aanhangers van het merk, die op talloze gelegenheden in zijn eigen showrooms te zien was met een van hun vervaagde hoodies of uitlopende Carhartts. “Hij is een perfect voorbeeld van iemand die zijn eigen pad creëert vanuit een gemeenschap die traditioneel niet deelneemt aan mode,” zei Abloh in een interview met de New York Times in 2020, over de oprichter van het merk. “Ik zie Josué als iemand die zijn eigen nieuwe canon creëert, waarbij wordt getoond wat black design kan doen.”