Skip to main content

Genoten van Squid Game? Check dan deze soortgelijke titels

04/10/2021oktober 7th, 2021

De Zuid-Koreaanse survival serie Squid Game is hard op weg om de nummer één serie aller tijden te worden van Netflix. Squid Game debuteerde op 17 september en is momenteel de meest bekeken show wereldwijd. In Squid Game accepteren honderden berooide mensen een vreemde uitnodiging om deel te nemen aan een reeks kinderspellen. De prijs van veertig miljoen is verleidelijk hoog, maar op gevaar van eigen leven.

Los van Squid Game heeft Netflix een aantal vergelijkbare titels voor je in de aanbieding! Complex heeft een selectie gemaakt van titels uit Japan, Brazilië en Amerika. Voor de echte diehard fans hebben wij ook een aantal Zuid-Koreaanse titels bijgevoegd. Hieronder kan je het lijstje vinden:

Alice in Borderland

De Netflix-serie die het meeste wegheeft van Squid Game is toch wel Alice in Borderland. alice in Borderland is een Japanse thriller-sci-fi-drama gebaseerd op de gelijknamige graphic novel (manga) van Haro Aso. Seizoen 1 bevat 8 afleveringen van elk ongeveer 40 minuten. De titel van de serie is een knipoog naar de roman van Lewis Carroll, Alice’s Adventures in Wonderland. Daarin valt Alice in een konijnenhol en die leidt haar naar een fantasiewereld.

De show vertelt het verhaal van drie vrienden: Ryohei, Chota en Daikichi. De jongens zijn geobsedeerd door videogames en hebben hun échte leven absoluut niet op orde. Als ze zich misdragen heeft de politie er genoeg van en zetten agenten de achtervolging in. De jongens verstoppen zich in een openbaar toilet, maar als ze de wc verlaten is iedereen spoorloos verdwenen! Ze blijken zich in een soort spelwereld te bevinden waarin ze gevaarlijke opdrachten tot een goed einde moeten brengen om te overleven.

3%

De serie speelt zich af in de toekomst in een niet nader bepaald jaar. In de serie 3% is Brazilië veranderd in een soort grote woestenij. In deze toekomst hebben alle 20-jarige individuen uit het armzalige “Binnenland” eenmaal de kans om “Het proces” af te leggen. Als je dit succesvol weet te voltooien mag men zich voegen bij ‘’Maralto’’, het beloofde land. Drie procent (3%) wordt vervolgens geaccepteerd om toe te treden tot de betere wereld, waar een fatsoenlijk leven op hen wacht. De selectie is echter bijzonder wreed, vol met spanning en gevuld met extreme situaties, die voor de nodige stress, angst en dilemma’s zorgen.

The Hunger Games

In een angstaanjagende toekomst worden de tieners Katniss en Peeta gevraagd voor een tv-programma waarin jonge concurrenten een gevecht op leven en dood moeten voeren.

Zuid-Koreaanse titels

The Lies Within

Als de vader van Kim Seo-hui overlijdt en haar man spoorloos verdwijnt, gaat ze samenwerken met rechercheur Jo Tae-sik en wordt ze lid van het parlement in Zuid-Korea.

Stranger

In het eerste seizoen is Hwang Si-mok (Cho Seung-woo) een voorbeeldige aanklager die last heeft van overgevoeligheid voor bepaalde geluidsfrequenties. Nadat hij een corrigerende operatie had ondergaan, verloor hij zijn gevoel voor empathie en mist hij sociale vaardigheden. Terwijl hij een moord onderzoekt, ontmoet hij inspecteur Han Yeo-jin (Bae Doona), die hem helpt bij het oplossen van de zaak. Terwijl ze het mysterie achter de moord beginnen te ontrafelen, ontdekken ze dat hun inspanningen voortdurend worden belemmerd door corruptie.

Private Lives

In een wereld waarin gegevens niet meer privé zijn, stuiten oplichters op een spionagecomplot van de overheid en proberen ze het geheim te onthullen. Door al hun vaardigheden te gebruiken proberen ze de waarheid aan het licht te krijgen.

Leave a Reply