Skip to main content

Get Out wint prijs voor het beste script van de eeuw

08/12/2021
get out
Beeld: Universal Pictures

Als je een film maakt met een budget van $5 miljoen dollar en je haalt $255 miljoen dollar binnen, kun je spreken van een commercieel succes. Dat was het geval voor regisseur Jordan Peele, die in 2017 zijn grote doorbraak zag met de film ‘Get Out’.

Get Out

De horrorfilm, gebaseerd op racisme, behaalde een Rotten Tomatoes score van maar liefst 98%. Daarnaast werd de film genomineerd voor vier Academy Awards, waaronder eentje voor ‘beste film’, ‘beste regisseur’ en ‘beste acteur’ voor hoofdrolspeler Daniel Kaluuya. De film won uiteindelijk alleen een Oscar in de categorie ‘beste originele scenario’. Jordan Peele was na Get Out ook verantwoordelijk voor de film Us in 2019. De regisseur werkt momenteel aan de film ‘Nope’, met dezelfde acteur, Daniel Kaluuya in de hoofdrol.

Beste script van 2021

Nu heeft de Writers Guild of America ‘Get Out’ zelfs de titel voor het beste script van de 21e eeuw gegeven (tot nu toe). Andere films in de top 10 waren: Eternal Sunshine of the Spotless Mind, The Social Network, Parasite, No Country for Old Men, Moonlight, There Will Be Blood, Inglorious Basterds, Almost Famous en Memento.

Heb je Get Out nog niet gezien? Bekijk de trailer hieronder.

Leave a Reply