Skip to main content

Harvey Weinstein probeert bewijsmateriaal privé te houden

01/08/2021
harvey weinstein
Beeld: Flickr/Thomas Hawk

Filmproducent Weinstein is door zeker tachtig vrouwen beschuldigd van verkrachting, intimidatie en seksueel misbruik, nadat Amerikaanse journalisten het jarenlange misbruik van de machtige Hollywood-producent blootlegden. De advocaten van Harvey Weinstein hebben de rechter in Los Angeles verzocht bewijsmateriaal en verslagen met betrekking tot zijn zaak, niet openbaar te maken. Volgens de advocaten wordt de jury beïnvloed door gelekte documentatie en alle media aandacht. 

“Vanaf het moment dat beschuldigingen werden geuit tegen de heer Weinstein, voordat er ooit een aanklacht werd ingediend in New York of Californië, heeft het mediacircus rond de zaak ervoor gezorgd dat de naam van de heer Weinstein vrijwel synoniem werd met wangedrag en misbruik”, luidt het verzoek van het juridische team. Daarnaast valt er in het verzoek te lezen dat de documentatie ‘uiterst persoonlijke en intieme details’over de medische en psychologische geschiedenis van de voormalige filmproducent bevat. ‘Zelfs intieme details over zijn fysieke toestand en lichaamsdelen’, stellen de advocaten. Tot de dag van vandaag blijft Harvey Weinstein alle aantijgingen ontkennen. In totaal hangt er een celstraf van 140 jaar in Californië boven het hoofd van de filmproducent.

In New York zit Harvey Weinstein al een straf van 23 jaar uit voor de eerdergenoemde daden. Hier wordt hoogstwaarschijnlijk ook nog wat aan toegevoegd. Na de rechtszaak in New York is Weinstein namelijk uitgeleverd aan Californië, voor een volgende strafrechtelijke procedure. Het juridische team van Weinstein heeft nog geprobeerd om de uitlevering tegen te houden. Zij vonden dat de 69-jarige Weinstein in New York moest blijven omdat hij door zijn verslechterde gezondheid niet zou kunnen reizen. Een rechter veegde dat argument van tafel. Weinstein ontkent ook hier alle beschuldigingen voor nog eens vijf vermeende gevallen van aanranding en verkrachting.

Leave a Reply