Skip to main content

Hennessy en NBA brengen een ode aan Nederlandse hiphopscene met BOND tentoonstelling 

13/10/2022januari 3rd, 2023
hennessy nba

Hennessy en NBA (National Basketball Association) hebben de handen ineen geslagen om sleutelfiguren uit de Nederlandse hiphop scene uit te lichten. Dit wordt gedaan door middel van een tentoonstelling, waarbij er een kijkje wordt gegeven in het leven van artiesten, producers en presentatoren. Hieronder vallen onder andere Bully, Broederliefde, CHO, Akwasi, RICH2GETHER, en meer. 

Teamwork 

De samenwerking tussen Hennessy en NBA is gebaseerd op waarden zoals de drive om verwachtingen te overtreffen, integriteit, innovatie en teamwork. Zowel het likeurmerk als de NBA zijn enkel op eigen manier verbonden met hiphop. Een goed voorbeeld hiervan is de track ‘Henny op een maandag’, het feit dat Nas het gezicht van Hennessy is, de Hennessy Gentlemen society, en de regelmatige basketbal referenties die te horen zijn in de lyrics van rapmuziek. De samenwerking en de bijbehorende tentoonstelling, BOND, passen goed bij de merken. 

In BOND worden momenten getoond die weerspiegelen wat teamwork betekent voor de sleutelfiguren in de hiphopscene. Hierbij zien we deze belangrijke spelers tijdens momenten van vriendschap, kracht en het streven om zichzelf continu te verbeteren. Deze mentaliteit wordt door zowel Hennessy als de NBA omarmd.  

BOND 

Rapper Bully deelde zijn eigen visie van teamwork en continu streven naar jezelf verbeteren: ‘Team “Bully” heeft altijd een opstelling. Iedereen heeft zijn taak, maar samen vormen we een unity.  

Ook de leden van RICH2GETHER spraken we over de kernwaarden van BOND: ‘Deze foto’s laten zien hoeveel mensen er betrokken zijn bij Rich2gether. We werken samen om één doel te bereiken. Namelijk financieel, spiritueel én lichamelijk samen rijk zijn. Samenwerken aan de videoclip ‘Matta Man’ en het optreden als voorprogramma van Burna Boy’s Spacedrift tour in Ziggo Dome, zijn voorbeelden van mijlpalen die we samen hebben bereikt. Spiritueel zaten we op één lijn tijdens de begrafenis van Boat zijn moeder Doris, in Ghana.’ Het eerste RICH2GETHER album is naar haar vernoemd.

Bekijk hieronder een overzicht van alle deelnemers die een uniek en intiem kijkje in hun leven zullen geven tijdens de BOND tentoonstelling. 

4SHOBANGERS, Akwasi, Armin Shah, Broederliefde, Bully, CHO, Figo Gang, I Am Aisha, Jairzinho, Jayh Jawson, Leafs, Luciano Winter, Melissa Lopes, Nana Folie, Numidia, Rich2Gether, ValsBezig, Zoë Livay. 

De tentoonstelling is op vrijdag 14, zaterdag 15, en zondag 16 oktober gratis te bezoeken op de SS Rotterdam.