Skip to main content

Het adidas Originals eerbetoon van Complex NL

23/10/2023
adidas originals

De adidas Originals zijn tijdloze classics: oorspronkelijk ontworpen voor de sportwereld, maar omarmd vanuit de culture: hiphop, fashion en skate.  Ook Complex NL is opgegroeid met Originals en bracht in de afgelopen weken op haar eigen wijze een ode aan de adidas Originals, waarin de heritage van de lijn centraal staat.

In onze videoserie ‘ORIGINALS’duiken we samen met drie Nederlandse producers de studio in, om dé soundtrack te maken die past bij een van de drie klassieke adidas Originals sneakers. Onder begeleiding van onze host Karim Afifi verdiepen ze zich in de heritage van de schoenen en gebruiken ze deze als basis voor de soundtrack.

We trapten het drieluik af met JAEL. Deze Molukse DJ, producer en artiest uit Nederland staat bekend om zijn eclectische stijl. Van ‘Boiler Rooms’ slopen tot soulful zingen tijdens zijn eigen sets: JAEL is multi-getalenteerd. Hij dook in de historie van de schoen, bezocht een voetbalzaal, nam samples op en maakte de Samba Type Beat

De reeks werd vervolgd met Sim Fane. Deze jonge producer werkte al samen met Drake en DJ Khaled en kreeg daar een Grammy nominatie voor. In eigen land heeft Sim Fane samengewerkt met uiteenlopende toptalenten, waaronder Bente, Joya Mooi, Hef en S10. Sim Fane stortte zich in het verhaal achter de Superstar, bezocht het basketbalveld en maakte de Superstar Type Beat

Tot slot was de beurt aan Styn. 
Styn is een veelzijdige producer die heeft gewerkt met o.a. Juice WRLD, Chief Keef en JoeyAK. Hij organiseert zijn eigen events, maakt zijn eigen DJ-edits en heeft bovendien ook eigen producertapes uitgebracht. Hij deed research naar de atletiek-achtergrond van de Gazelle om vervolgens een kuduro-inspired Gazelle Type Beat te maken.

Daarmee was ons eerbetoon aan de Originals nog niet ten einde. Op 18 november sloten we in stijl af met een releaseparty in de Amsterdamse club Kanaal40. Naast de drie eerder genoemde producers, zorgden Imani Goncalves en ons eigen Complex NL Soundsystem voor een snikhete avond onder toeziend oog van prominente gasten uit de scène.

Aftermovie door Robin van Geemen

Foto’s door Kinsky

‘We gave the world an Original, you gave us a thousand back’