Skip to main content

Het land gaat weer open! Dit is hoe de scene zich voelt over de versoepelingen

15/02/2022februari 17th, 2022
Beeld: @lyght.avac

De persconferentie van vanavond was wellicht dé belangrijkste persconferentie voor de cultuursector en het nachtleven. Het kabinet zet namelijk met ingang van 25 februari een streep door bijna alle grote maatregelen. Volgens minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers gaan we een nieuwe fase in waarin de ziekenhuisbezettingen niet gaan meestijgen met de hoge besmettingscijfers en daarom kan het land, langzaam maar zeker, weer helemaal open. 

De belangrijkste versoepelingen gaan in per 25 februari, waarin het nachtleven weer terug mag naar de normale sluitingstijden pré-covid en nemen we afscheid van de QR-codes op plekken waar minder dan 500 mensen binnen zijn. Op plekken met meer dan 500 mensen zoals festivals moet iedereen, vaxxed or not, een negatieve testuitslag laten zien. Dit betekent dat we weer mogen genieten van onze favoriete feestjes, festivals en concerten!

Complex NL sprak een paar namen uit de scene en vroegen naar waar zij naar uitkijken, nu er kan worden opgetreden zonder restricties! 

Bente is in ieder geval erg blij! Binnenkort begint zij namelijk met haar eerste headlining tour en ze is extra blij dat er straks weer voor een volle zaal gespeeld kan worden, met staand publiek. “Het heeft wel echt lang geduurd. Ik kan niet wachten, ik ben vooral heel erg enthousiast!” 

Sef is ook blij. Niet alleen voor zichzelf, maar voor alle betrokkenen bij zijn show. “Van bandleden, tot licht- en geluidsman, tot publiek; er zijn veel mensen die op zo’n avond weer erop uit kunnen zonder gedoe, zonder zitplaatsen, zonder gezeik”. 

Zijn mede-podiumbeest Adje is naast blij, ook een beetje bang. Bang dat er straks tóch een stokje voor wordt gestoken. Adje heeft afgelopen jaar, ondanks alle restricties, toch een show kunnen geven en genoot daar volledig van. “Ik heb de mensen gemist, ik heb de shows gemist, ik heb de energie gemist.” Ook bij Adje donnie druppelen de boekingen weer langzaam binnen, dus het nieuws komt warm binnen. 

Kalibwoy vindt de afgelopen periode maar gek. Hij geeft aan geen fan te zijn geweest van het QR-code beleid en de manier waarop overheidsmaatregelen werden opgedragen en vond het zelfs bijna onmenselijk. ”Ik kan sowieso niet met gezag. Ik ben super blij voor iedereen: het publiek en natuurlijk mijn collega’s. Iedereen kan weer aan de bak.” Kalibwoy kijkt het meeste uit naar het festivalseizoen én de undergroundfeestjes.

Dj, producer en allround smaakmaker Jarreau Vandal is ook super hyped en heeft grootse plannen. Zo is hij al bezig met clubavonden organiseren en shows creëren. Hij is extra blij voor de jongere generatie, die door de pandemie nog niet het uitgaansleven heeft kunnen ervaren. Ook hoopt hij dat men het nachtleven meer gaat waarderen. “Laten we gewoon open staan voor nieuwe sh*t en gaan voor een 2.0 versie van uitgaan”

Leave a Reply