Skip to main content

Het omzetten van PS4 games naar PS5 gaat geld kosten

08/09/2021
Beeld: Flickr / PlayStation.Blog

Sony heeft bevestigd dat het upgraden van PlayStation 4 first-party titels naar PS5 tien dollar gaat kosten. Het bedrijf kondigde het nieuws vorige week aan. Iedereen die standaard en speciale edities van de aankomende Horizon Forbidden West koopt, zou het bedrag moeten betalen. Sony kwam echter terug op de beslissing na wereldwijde kritiek. 

Terwijl het bedrijf ervoor koos om zijn belofte met Horizon Forbidden West na te komen, gebruikte Sony deze omstandigheid om een ​​nieuwe norm te vestigen voor cross-gen titels. In de toekomst zullen er toch kosten komen voor het upgraden van exclusieve cross-gen-titels van PlayStation.

“Ik wil vandaag ook bevestigen dat in de toekomst exclusieve (nieuw uitgebracht op PS4 en PS5) – zowel digitaal als fysiek – een digitale upgrade-optie van $10 zullen bieden van PS4 naar PS5. Dit is van toepassing op elke exclusieve cross-gen PS4 & PS5-titel die wordt gepubliceerd door Sony Interactive Entertainment.”

PlayStation-baas Jim Ryan

Hoewel het omzetten van PS4-titels naar PS5 geld gaat kosten, is de achterwaartse compatibiliteit alleen bij Playstation nog een ding. Microsoft heeft ondertussen ingebouwde Smart Delivery-technologie op zijn Xbox Series X/S. Die geeft gebruikers toegang tot de beste versie van een game ongeacht de hardware.

Leave a Reply