Skip to main content

Hoe maak je geld met resellen?

18/10/2021
Afbeelding via Complex Original/Elijah Justice

We hebben allemaal de foto’s en video’s gezien – die guy met een stapel adidas Yeezy dozen in zijn studentenkamer of die guy die een week voor een SNKRS release al tien paar verkocht heeft. Loop door het centrum van een stad als Amsterdam of Rotterdam en je ziet waarschijnlijk ergens een pas geopende winkel vol met gehypede sneakers en streetwear pieces. Tijdens het schrijven van deze post, telt de populaire resell app Grailed meer dan drie miljoen aangeboden producten. Resellen is een volwaardige bezigheid voor veel mensen en ondanks de toenemende drukte van de markt, kan het nog steeds een geweldige manier zijn om wat geld te verdienen, als je weet wat je doet.

“De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik heb vrienden die soortgelijke dingen doen als ik, die honderdduizenden dollars per jaar verdienen. Als je de juiste dingen koopt en voor het juiste bedrag verkoopt, is het mogelijk om een goede 100 dollar per dag te verdienen,” zegt Grailed-verkoper Adam Ezzell. Ezzell kwam in 2015 bij het platform en heeft sindsdien 9,049 transacties verzameld met meer dan 6,500 5-sterrenrecensies op zijn pagina, mom. “Zelfs toen ik alleen spullen uit de kringloopwinkels kocht om de huur en wat eten te betalen, was mijn doel om elke dag 100 dollar winst te maken. Ik haalde mijn doel en overtrof het zelfs.”

Geloof me, we weten dat het concept van resellen soms een beetje frustrerend kan zijn vanuit het oogpunt van de consument. Het is pijnlijk om een L te krijgen als je ziet dat de lokale reseller op de een of andere manier een heel magazijn vol heeft weten te krijgen. Maar niet alle resellers werken op die manier. Zo heb je ook resellers die gespecialiseerd zijn in archive fashion. Er zijn mensen die boetiekjes runnen die zich focussen op vintage spullen die je misschien nergens anders kunt vinden. Hé, zelfs als je gewoon wat kleren in je kast wilt verkopen voor wat extra zakgeld, is het belangrijk om de dingen op de juiste manier te doen. Dat gezegd hebbende, hebben we een paar tips verzameld waarvan we denken dat ze zullen helpen bij het optimaliseren van je volgende resell onderneming. Check hieronder de volledige lijst.

Zoek je eigen specialiteit

Resellen lijkt misschien een beetje overweldigend; overal is geld te verdienen. Het lijkt misschien een goed idee om er meteen in te springen en zoveel mogelijk items uit elke hoek van de modewereld te gaan aanleggen – sommige verkopers en winkels hebben succes gevonden met deze aanpak. Round Two is een goed voorbeeld. Maar als je de last voor jezelf wilt verlichten wanneer je net begint, is het misschien het beste om je op iets specifieks te richten. Veel verkopers zijn bijvoorbeeld specifiek toegewijd aan vintage kleding. Anderen richten zich vooral op drops van Supreme of merchandise van artiesten als Travis Scott. Verkopers zoals Ezzell op Grailed verkopen tegenwoordig voornamelijk luxe lederwaren van merken als Louis Vuitton en Goyard, maar verkochten vroeger alles, van Nike-sneakers tot Polo Ralph Lauren-stukken. Door een specifiek gebied te kiezen, wordt het ook gemakkelijker om kennis op te doen over de producten en de geschiedenis ervan wanneer je begint. Zo kan je ervoor zorgen dat je je klanten de best mogelijke ervaring biedt. Na verloop van tijd kun je je assortiment aanpassen en uitbreiden om een breder publiek te bereiken.

“Wij verkopen high-ticket items. Wij verkopen low-ticket items. Ik heb Supreme verkocht. Ik verkoop sneakers. We verkopen een beetje van alles. Ik was in het begin erg streng op bepaalde dingen”, zegt Joe Vernacchio, eigenaar van een vintage boetiek in New Jersey. “Nu begin ik mijn horizon te verbreden en een balans te vinden, want als je een succesvol bedrijf wilt zijn, kun je je niet op één type klant concentreren.

Kies het juiste platform voor jou

Afbeelding via Grailed

Als je kijkt naar hoe groot resellen is geworden, is het geen verrassing dat er tal mogelijkheden zijn om uit te kiezen als het gaat om waar je je kleding gaat verkopen. Er is niet per se een goede of verkeerde manier om dit te doen. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan sites als Grailed omdat je daar elk type kleding kunt verkopen, of het nu gaat om een zeldzame jas van Raf Simons ter waarde van duizenden euro’s of een oud shirt waarvan je denkt dat je er misschien een donnie aan kunt verdienen – op Grailed kan je het kwijt. De chatfunctie maakt het gemakkelijk om met (potentiële) kopers te communiceren. Houd alleen wel rekening met de commissie van negen procent die Grailed van elke verkoop ontvangt.

Sites zoals StockX zijn handig bij het verkopen van gloednieuwe streetwear of sneakers waar veel vraag naar is. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een True Religion x Supreme-jas flippen die net is uitgekomen, maar dat Stüssy-shirt van een paar jaar geleden zal hier waarschijnlijk niet werken. StockX heeft zijn eigen commissiekosten die beginnen bij tien procent en kunnen worden verlaagd tot slechts acht procent als je in een kwartaal 250 sales of in totaal 30.000 euro aan sales verzamelt. Sites zoals eBay, DePop, Vinted en meer zijn ook goede platforms. Elk heeft zijn voor- en nadelen, dus experimenteer wat voordat je er een kiest.

Je kunt ook aan face-to-face verkoop doen. Sommige verkopers geven hier de voorkeur aan om zo hun artikelen lokaal te flippen. Face-to-face verkoop is een goede manier om kosten te vermijden en om een lokale fanbase op te bouwen. Zorg ervoor dat je afspreekt in een veilige omgeving, zoals een treinstation, om persoonlijke transacties uit te voeren. Uiteindelijk kan face-to-face verkoop zelfs leiden tot een eigen boetiek, als dat je streven is. Maas Broekhuizen heeft met zijn eigen kledinglijn en resellen kunnen groeien van face-to-face verkoop tot een fysieke locatie, die recentelijk werd geopend in Rotterdam.

Weet wat je verkoopt

Om een succesvolle reseller te zijn, is het van cruciaal belang om te weten wat je verkoopt. Als je denkt dat elk item dat Supreme uitbrengt je van de ene op de andere dag rijk zal maken, zal je snel wakker geschud worden als je met een stapel items zit die niemand wilt. Alleen omdat een item is ontworpen door Virgil Abloh, wil nog niet zeggen dat je je geld ermee kan verdubbelen. Naast marktinteresse kan het ook van vitaal belang zijn om de geschiedenis van een bepaald merk of subcultuur te kennen. Ezzell en Vernacchio zijn er beiden van overtuigd dat je een expert moet zijn in je specifieke vakgebied. Dat kan betekenen dat je de geschiedenis van een ontwerper moet lezen of met een andere reseller moet praten over de geschiedenis van een vintage piece waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Authenticatie is een ander belangrijk aspect waar elke verkoper zich op zou moeten focussen, om ervoor te zorgen dat je geen neppe shit verkoopt. De manieren om deze informatie te krijgen zijn min of meer grenzeloos. Het gaat er meer om de tijd te nemen om echt te leren geven om je items, in plaats van ze alleen als eurotekens te zien. In staat zijn om de vragen van een klant over de sizings van een merk te beantwoorden of het verhaal achter een print op een T-shirt te vertellen, kan het verschil zijn tussen een sale en iemand die “nog even gaat kijken”.

“Doe research naar de authenticiteit van deze items. Het is echt belangrijk, vooral als je te maken hebt met iets dat veel replica’s heeft”, zegt Ezzell. “Het is ook belangrijk om algemene informatie en geschiedenis te kennen. Als je een klant hebt die gepassioneerd is over wat je verkoopt en je kunt er met hem over praten, dan zullen ze dat erg op prijs stellen.”

Bestudeer de markt

resellen
Afbeelding via StockX

Als je het aantal items dat je verkoopt wilt maximaliseren, is het super belangrijk om de trends bij te houden. Sommigen zijn misschien duidelijker dan andere. Prada, Rick Owens en Balenciaga behoren bijvoorbeeld tot de top 20 van meest gevraagde merken op Grailed op dit moment. Volgens StockX zijn Supreme en Fear of God de twee best verkopende kledingmerken op de site. Merch verbonden aan populaire artiesten zoals Juice WRLD en Travis Scott verkoopt ook beter dan grote merken zoals Bape en Kitch op het resell platform. Van de top 10 artikelen met de hoogste marges, het verschil tussen de verkoopprijs en de verkoopprijs, op StockX in 2021, zijn zeven daarvan Supreme Box-logo’s. Kaws-artikelen hebben de hoogste totale prijspremie, met artikelen die gemiddeld 130 procent boven hun verkoopprijs worden verkocht. Vanwege de recente hype van maskers dankzij iconen als Kanye West en Playboi Carti, heeft de Supreme bivakmuts een gemiddelde doorverkoopprijs van 154 procent zien stijgen van 71 euro, naar 179 euro in 2021.

Ezzell zegt dat beroemdheden een grote drijvende kracht zijn bij het bepalen welke merken of items er als volgende uit kunnen springen. Hij merkte bijvoorbeeld een toegenomen belangstelling op voor Fendi-monogramitems nadat de Kardashians ze begonnen te dragen. “Dat is heel belangrijk om te volgen”, zegt hij. Vernacchio zorgt er ook voor dat de vintage-gemeenschap op de hoogte blijft om te zien welke subcategorieën het volgende grote ding kunnen zijn. In de afgelopen jaren zijn items zoals tie-dyed Grateful Dead T-shirts of Nike hoodies uit de jaren ’90 grote verkopers geworden. Nu zegt hij dat vintage Americana uit de jaren ’50 en ’60 aan populariteit begint te winnen.

“Markten veranderen elke dag. Vorige week kon een shirt voor duizend dollar zijn verkocht. Morgen wordt het verkocht voor 100 dollar omdat iemand er 18 dozen van heeft gevonden. Je moet op de hoogte blijven van wat er gaande is”, vertelt Vernacchio aan Complex. Hij benadrukt dat trial and error gewoon bij de business hoort. Niet alles zal altijd raken wie je denkt dat het zal raken. Het risico nemen is soms wel belangrijk. “Zoals T-shirts naar mijn mening op dit moment een uitstervende markt is. En ik begin te beseffen dat mensen echte vintage willen zoals jassen en de spullen uit de jaren ’60. Het is niet alleen een T-shirt op een broek en sneakers aantrekken en het een outfit noemen. Mensen worden creatiever.”

Het opmerken van dit soort trends kan van cruciaal belang zijn om te beslissen waarmee u uw winkel wilt bevoorraden. Het kan het verschil zijn tussen een hoop sales of zitten op een groot aantal ongewenste pieces.

Wees altijd bevoorraad

Altijd producten aan dek hebben lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is zeker niet iets dat je over het hoofd moet zien. Dat betekent niet dat je altijd honderden artikelen klaar moet hebben om te verkopen, maar het is het beste om altijd iets te hebben waar shoppers naar kunnen kijken om ze betrokken te houden. Ezzell zegt dat hij dagelijks een handvol nieuwe items plaatst omdat hij weet dat er mensen zijn die zijn pagina regelmatig controleren om te winkelen. In andere gevallen houdt hij items opgeborgen, afhankelijk van het seizoen. Beanies verkopen bijvoorbeeld misschien niet goed in de zomer, maar met de koudere maanden in aantocht zijn er nu meer mensen op zoek naar een muts. Vernacchio zorgt er ook voor dat hij een voorraad van artikelen heeft, zodat hij zijn winkel indien nodig kan aanvullen, waardoor vaste klanten iets te ontdekken hebben wanneer ze terugkeren.

Vraag redelijke prijzen

resell
Afbeelding via Grailed

De vraagprijs is waarschijnlijk een van de belangrijkste aspecten van de groei van je resell onderneming. Je wil tenslotte geld verdienen, toch? Tools op sites zoals eBay, Grailed en StockX zijn handig om te zien voor hoeveel een bepaald item in het verleden is verkocht. Een snelle zoekopdracht kan het verschil tussen honderden euro’s betekenen. Dat bedrukte T-shirt waarvan je dacht dat het 80 euro waard was, kan 250 waard zijn. Wie weet? Zowel Ezzell als Vernacchio benadrukken het belang om de verschuivende markt in de gaten te houden. Ezzell zegt dat het onderbieden van de gemiddelde verkoopprijs van een artikel een goede manier kan zijn om te verkopen, en zegt dat hij meestal de neiging heeft om zijn artikelen op te sommen om wat speelruimte te hebben bij onderhandelingen met potentiële kopers. “Ze kunnen het gevoel hebben dat ze een goede deal krijgen en ik krijg nog steeds het bedrag dat ik zocht”, zegt hij. Vernacchio hanteert een vergelijkbare benadering. “Als het op eBay staat voor 150 dollar, zet ik het in de winkel voor 130 dollar om je de stimulans te geven om het bij ons te kopen.”

Netwerk

Het opbouwen van een gemeenschap van supporters is een trefzekere manier om succes te garanderen. Een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen, is via social media. Een Instagram-pagina maken om te pronken met je nieuwste pick-ups of nieuwe producten op de lijst te zetten, is een perfect voorbeeld. TikTok is een groeiend platform, vooral voor jongere shoppers, dat je bedrijf voor nieuwe ogen kan brengen. Houd ook andere verkopers in uw gemeenschap of evenementen in uw omgeving in de gaten. Ezzell, een inwoner van Cincinnati, zegt dat hij vrienden heeft die een plaatselijke winkel hebben en klanten die op zoek zijn naar designerstukken altijd doorverwijzen naar zijn Grailed-winkel. Vernacchio heeft nauwe relaties met de meeste vintage-verkopers in zijn regio die hetzelfde doen. “Het is stressvol om met de DM’s en al dat soort dingen om te gaan, maar social media heeft niets anders gedaan dan me een inkomen verschaffen, me marketing bieden en me de exposure geven die ik nodig heb. Ik heb vrienden in elke staat en in andere landen dankzij Instagram”, vertelt hij aan Complex. “Ik geloof echt dat sociale media een groot deel uitmaken van alles wat je wilt doen met elk type bedrijf.”

Respecteer je klanten

Afbeelding via Grailed

In elk gebied van de detailhandel is het belangrijk om potentiële klanten met respect te behandelen. Niemand wil winkelen bij iemand die volgens hen hun klanten niet waardeert of respecteert. Online kan dat zo simpel zijn als niet boos worden als iemand je maar een veel lagere prijs aanbiedt waarvoor je een item verwachtte te verkopen, of snel een vraag over de maat beantwoord wil hebben. Als je face-to-face verkoopt, beantwoord dan alle vragen die iemand heeft of maak zelfs een gezellig praatje met hem als je geen haast hebt. Een positieve interactie met een klant kan ertoe leiden dat ze een andere keer terugkomen of hun vrienden doorverwijzen om bij jou te komen winkelen.

“Het is niet zo gemakkelijk om te beginnen, maar zolang je een echt goede klantervaring biedt, kan die eerste klant een vriend over je vertellen”, zegt Ezzell. “Dat zal ertoe leiden dat andere mensen over je horen en je kunt op die manier behoorlijk snel groeien.”

Het respecteren van de klant kan ook zelf in de productvermeldingen druppelen. Zorg ervoor dat u duidelijke foto’s maakt en eventuele gebreken aan het specifieke item aanpakt, in plaats van ze ‘perongeluk’ te vergeten te vermelden. Als het op verzending aankomt, wees dan zo snel mogelijk. Het is waarschijnlijk niet het beste idee om een ​​week te wachten om een ​​item naar iemand te sturen. Wat dat betreft, is het verstrekken van trackinginformatie een andere gemakkelijke manier om vertrouwen op te bouwen bij een verkoper en hen te laten weten dat u niet snel probeert om hen te overtuigen.

Vernacchio is trots op zijn verstandhouding met klanten. “Mensen zullen informatie verbergen omdat ze vijf dollar extra willen verdienen. Je bruggen voor vijf dollar verbranden is het op de lange termijn niet waard.” Eenvoudiger gezegd zegt hij gewoon: “Wees geen klootzak tegen mensen.”

Doe dat kleine beetje extra

Over de hele wereld verkopen duizenden mensen hun kleding door. In veel gevallen probeert iedereen dezelfde hoodie of T-shirt te verkopen. Het kan dus lijken alsof je aangeboden items slechts willekeurige zijn die hopelijk voor iemand opvalt in een zee van honderden. Maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om jezelf te onderscheiden en je vermeldingen uniek te maken.

Ezzell zegt dat het zo simpel kan zijn als het sturen van een geschreven bedankbriefje met het item dat je verzendt, of om een ​​kleine stapel visitekaartjes te laten maken. In het geval van Vernacchio creëerde hij zijn eigen winkellogo, bracht hij merch uit voor shoppers om hem te supporten, en heeft hij een kleine chillplek in zijn winkel met een tv waar shoppers kunnen ontspannen en een beetje TV kunnen kijken als ze dat willen tijdens hun bezoek. Die extra aandacht voor detail kan je onderscheiden van alle anderen en de klant doen beseffen hoe serieus je bent met je bedrijf.

Wees geduldig

Hoe cliché het ook mag klinken, geduld is ongelooflijk belangrijk in elk facet van het bedrijfsleven. Het zien van alle succesvolle resellers op sociale media of de bovenmatige prijs waarvoor sommige van deze items kunnen worden verkocht, kan je ogen een beetje groot maken. Hoewel sommige mensen rijkelijk kunnen leven van hun resell ondernemingen, moet je niet opgeven als je na een jaar nog geen zes nullen verdient.

“Geduld is enorm belangrijk. Soms duurt het maanden om dingen te verkopen om de prijs te krijgen die je wilt. Als het niet meteen verkoopt, zou ik niet ontmoedigd raken. Zolang het redelijk geprijsd is, zal er altijd iemand zijn die het uiteindelijk zal kopen”, zegt Ezzell. Hij raadt ook aan om je artikelen regelmatig te bumpen (de prijs een beetje te verlagen) of zelfs de juiste zoekwoorden in een aanbieding te gebruiken om de verkoop te vergroten. “De mogelijkheid om een ​​voorraad voor een langere periode vast te houden, zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen. Je wilt geen verlies nemen omdat je iets snel wilt verkopen. Het is geen goede manier om zaken te doen.”

Vernacchio herhaalt een soortgelijk gevoel uit zijn ervaringen.

“Je hebt geduld nodig om te leren. Je kunt niet verwachten dat je erin springt en een miljoen in een jaar verdient. Het kost tijd. Als je je niet haast en meer onderzoek kunt doen, zul je op de lange termijn succesvol zijn. Als je erin springt en denkt dat die nieuwste collab je aan het einde van de week $ 1.000 gaat opleveren, maar je er in zit omdat het een samenwerking is die niemand wilde, is dat omdat je het onderzoek niet hebt gedaan.”

Leave a Reply