Skip to main content

horrorfilm Titane die bioscoopbezoekers deed flauwvallen volgende maand in de bioscoop!

11/11/2021
Beeld: Unsplash / owtana / Tirane

Een gewelddadige en grafische horrorfilm die het filmfestival van Cannes schokte, komt volgende maand naar Nederland. Titane blijkt een ware klapper te worden, op Rotten Tomatoes staat de film namelijk al op 89% en 84%. 

Pas op: spoilers betreffend de film staan in dit artikel. 

Titane, Frans voor titanium, is een horrorfilm geschreven en geregisseerd door Julia Ducournau. De omschrijving van de film geeft niet veel weg door te zeggen: Titane: een metaal dat zeer goed bestand is tegen hitte en corrosie, met legeringen met een hoge treksterkte, vaak gebruikt in medische prothesen vanwege zijn uitgesproken biocompatibiliteit.” Titane is de Franse vertaling voor titanium. 

Wat de omschrijving vergeet te vermelden is dat er bizarre dingen gebeuren rondom titanium. De hoofdrolspeelster heeft bijvoorbeeld een titanium plaat in haar hoofd nadat ze als kind gewond raakte bij een auto-ongeluk. Vrij normaal, maar daarna ontwikkeld de vrouw een fetish en raakt ze zwanger van een auto. Dit samen met een lust voor moorden creëert een bizarre cocktail tussen autorijden en erotische sterfgevallen.  

Als dat allemaal niet genoeg was bevalt de vrouw in Titane ook nog van een kind gemaakt van titanium. Sinds de screening zijn er verschillende meldingen geweest van mensen die weglopen of flauwvallen.

Leave a Reply